10 jaar na zijn dood gedacht de DTM Ayrton Senna Da Silva op het circuit van Estoril toen er achter de hoofdtribune een plein naar hem genoemd werd. Het plein noemd nu “Parca Ayrton Senna”.

De huldiging, onder het oog van fans en verschillende DTM-rijders werd gedaan door de Portugese minister van sport Dhr. Herminio Loureiro.

“Voor mij was Senna een absolute held” aldus ex-F1 piloot Heinz-Harald Frentzen. Hij leerde Senna tien jaar geleden kennen tijdens een testrit in Estoril. “Mijn eerste ontmoeting met hem was in de Williams-truck. Senna was een indrukwekkend karakter. Het is een goede gelegenheid om hem te gedenken.”

Voor Jean Alesi, ook ex-F1-piloot en huidig DTM-piloot was 1994 een schok die hij zich nu nog levendig kan voorstellen.

“Tien jaar geleden, kon ik niet aanvaarden dat iemand als Senna zijn leven verloor tijdens een wedstrijd. Vandaag heb ik nog dezelfde gevoelens erover als ik erover nadenk. Ik denk dat het heel belangrijk is dat we de goede herinneringen bewaren en ceremonies zoals deze in Estoril helpen hierbij.
Voor mij was en is Ayrton Senna nog steeds ��n van de grootste rijders aller tijden. Het waren niet enkel zijn prestaties op de baan ook naast de baan had hij een ongelooflijk charisma.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter