Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden. En voor Formule 1 begrippen is het dat eigenlijk ook al. Waar ik het over heb? De spectaculaire zege van Olivier Panis in Monaco op 19 mei 1996. Vanaf een veertiende plek op de grid ontwijkt hij alle ongelukken en gaat hij zegevierend over de streep. Sindsdien staat hij echter droog als het gaat om overwinningen.

Panis kijkt als vanzelfsprekend weer uit naar de Grand Prix die hij wist te winnen in de stromende regen. Volgens de Fransman was het een van de mooiste momement in zijn leven. De kans dat hij zijn kunstje kan herhalen lijkt echter niet al te groot, de Toyota komt duidelijk tekort op de toppers.

“We dromen allemaal over het winnen van een Grand Prix, maar Monaco blijft toch iets heel speciaals. Het is niet ver van waar ik woon en het is gewoon een unieke plaats voor een Formule 1 race. Je hebt veel vertrouwen in de wagen nodig, de vangrail is altijd dichtbij. Daar komt nog eens bij dat vele bochten blind genomen worden. Een klein foutje kan hier grote gevolgen hebben. Daarom zou het fantastisch zijn om hier nog een keer te winnen.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter