koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Drie plaatsen gridstraf voor Vettel

Sebastian Vettel wordt morgen na de kwalificatie drie plaatsen terug gezet. Vettel vertraagde in de eerste vrije training te weinig na een rode vlag.

De eerste vrije training werd stop gezet nadat Charles Leclerc met zijn Sauber in de grindbak terecht kwam, bij het terug op de baan sturen bracht de Monegask veel grind met zich mee.

Vettel gaf na het incident uitleg aan de stewards: De stewards waren erg precies, ze zeiden dat ik er 27,7 seconde over deed om te vertragen. Ik zag de rode vlag, ik keek waar de wagen stond en vertraagde om me aan de regels te houden. Dat vonden ze te traag. Het is de eerste keer dat dit gebeurt in de regen, waarbij je nog meer moet vertragen. Je moet letterlijk afremmen tot 40 of 50 kilometer per uur, wat ik volgende keer misschien moet doen. Maar volgens mij is dat niet juist. Als er een wagen net achter je zit kan die misschien op je inrijden, maar het is blijkbaar belangrijker om geen straf te krijgen.

Voor Vettel is dit een hard gelag, de viervoudig wereldkampioen moet zondag minimaal in het spoor van Hamilton blijven om nog kans te maken op de wereldtitel.Alles weten over Formule 1 in 2018?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.