Ook McLaren werd niet gespaard van technische problemen. Kimi Raikkonen ondervond zijn derde motorprobleem op 3 races. Door een lek in de brandstoftoevoer vloog zijn wagen in brand.

Door de nieuwe regels verliest Kimi tien plaatsen op de startgrid en kan de Fin nu al uitkijken naar een inhaalrace.

“Ik ben teleurgesteld doordat ik zowat de hele tweede sessie heb moeten missen door een motorprobleem. Plots verloor ik alle kracht. Het is spijtig want ik heb de eerste sessie vooral gebruikt om het circuit te leren kennen. Ik hou wel van dit circuit, het is niet te stoffig of glad. Maar als je achter iemand hangt heb je veel last van opvliegende steentjes.”

David Coulthard werd dan weer in de steek gelaten door Michelin.

“Dit is duidelijk niet de beste start. Tegen het einde van de tweede sessie begaf mijn linker achterband het waardoor ik van de baan ging. We zoeken uit waarom het gebeurde maar ik heb toch een mooi aantal rondjes kunnen doen en het circuit is een interessante uitdaging.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter