2004 zal ongetwijfeld de boeken ingaan als het jaar van BAR-Honda, tot nu is dit het team dat de grootste sprong gemaakt heeft, misschien wel het team dat het kortste aanleunt bij Ferrari.
Bij Williams en Renault is er waarschijnlijk ook vooruitgang geboekt, maar die vooruitgang valt minder op dan bij BAR-Honda.

Over McLaren zullen we het hier niet hebben, lees ons forum er maar eens op na en u zult begrijpen wat ik bedoel.
Alles goed bekeken hebben de teams nog wat werk voor de boeg om een korter bij Ferrari te komen.
Zoals het er nu naar uitziet lijkt het wel een herhaling te worden van 2002, dat jaar ging de geschiedenis in als het meest saaie seizoen uit de F1 geschiedenis.

Maar de teams kunnen misschien weer wat hopen, ze kunnen genieten van drie weken hard werk.
Maw, tussen de GP van Bahrein en de GP van Imola, trouwens de laatste keer dat we Imola op de kalender zullen zien staan.
Deze pauze zal de teams de gelegenheid geven om volop te testen, wat nodig blijkt te zijn.

Een klein overzicht:

Acht van de tien teams zullen aan het werk gaan op het Circuit de Catalunya.
Ferrari zal met drie piloten een programma van vier dagen afwerken, de piloten zijn: Michael Schumacher, Rubens Barrichello en Luca Badoer.

Bij Williams kiezen ze voor Ralf Schumacher, Marc Gene en de Nieuw-Zeelander Scott Dixon.
Bij McLaren zal de actie ondernomen worden door David Coulthard en de vaste testrijders Alexander Wurz en Pedro de la Rosa.

Renault zal maar met twee piloten het testwerk doen, zowel Jarno Trulli als Fernando Alonso zullen het testwerk voor hun rekening nemen.
Bij Toyota kiezen ze ook drie piloten om te testen, Olivier Panis, Cristiano de Matta en Ricardo Zonta zullen de TF104 aan de tand voelen.

Jaguar en Sauber zullen maar drie dagen op het circuit vertoeven, ook BAR-Honda gaat in Spanje testen, maar hoeveel dagen zij zullen testen is onduidelijk.
Jordan gaat het zo ver niet zoeken en zal in Silverstone gaan testen, Minardi zal om begrijpbare reden niet testen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter