De F1-teams zijn overeengekomen om drastische veranderingen in te voeren die de F1 van de toekomst zullen veranderen. Dit melde Max Mosley zopas in een persconferentie naar aanleiding van de vergadering van vanmorgen. “De teams waren bijna volledig eenstemmig akkoord met de ‘revolutionaire voorstellen’.”

De teams zijn over verschillende voorstellen overeengekomen, inclusief slechts ��n bandenfabrikant en kleinere motoren vanaf 2006. Bovendien zal de qualificatie en timing van het weekend in de loop van dit seizoen veranderen. Ook zouden er technische veranderingen aankomen en goedgekeurd zijn.

Naast Mosley waren ook meerdere teambazen tevreden na afloop van de vergadering.
Het hoofddoel was de kosten drukken en dat is, volgens Mosley, nu gelukt door enkel en alleen al te zorgen dat de kosten van de motoren niet uit de pan vliegen.

Zodra er een exact overzicht is van alle aanpassingen vindt u die uiteraard op F1 Pits.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter