Jordan heeft bevestigd dat Robert Doornbos ook dit jaar als derde rijder zal uitkomen. De Nederlander deed dat vorig jaar ook al tijdens de laatste drie GP’s van het seizoen. Hij eindigde toen ook als derde in het internationale, en ter ziele gegane, F3000 kampioenschap en kreeg er de “Rookie of the Year” prijs. Doornbos zal vandaag mee de nieuwe wagen van het team voorstellen in Moskou.

“Je moet onder de indruk zijn van de snelheid van Robert Doornbos.” Zei Colin Kolles van Jordan. “Hij is, als je het vergelijkt met andere rijders, pas laat begonnen met racen en daarom moet je fantastisch zijn om mensen te overtuigen zodat je snel kan klimmen. Hij heeft dat gedaan, en heeft vorig jaar bewezen dat hij competent is voor de de F1. We zijn blij dat hij opnieuw met ons zal werken om het meeste uit de vrijdagse trainingen te halen. En tegelijkertijd heeft hij een kans om meer te leren over de Formule1.”

De toekomst van Robert Doornbos was lang in twijfel, zeker toen het nieuws kwam dat Nicky Pastorelli getekend was als testrijder van Jordan. Maar Doornbos zal dus de vaste test en reserverijder worden.
“Het was fantastisch om vorig jaar drie GP’s bij Jordan te doen, maar die vrije trainingen waren de eerste keer dat ik in een F1 wagen zat. Ik ben blij dat ik nu de mogelijkheid heb om te blijven testen, leren en ontwikkelen. Zowel voor mij als voor het team.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter