Scott Dixon zou wel eens de eerstvolgende kiwi kunnen zijn die zijn debuut gaat maken in de Formule 1. Zouden Bruce McLaren en Denny Hulme dan eindelijk hun lang verwachtte opvolger krijgen? De 23-jarige Nieuw-Zeelander maakte in ieder geval weer een goede indruk tijdens de tests op Le Castellet in Frankrijk.

Frank Williams:

“Hij heeft goede vooruitzichten voor de toekomst. Scott is een verstandige jongen, die voor zijn jonge leeftijd erg volwassen overkomt. We zijn onder de indruk van zijn prestaties en zijn feedback.”

Williams houdt echter nog een slag om de arm als het gaat over de kansen van Dixon om komend seizoen al voor Williams uit te kunnen komen:

“Er zit een groot verschil tussen Formule 1 wagens en wagens uit andere categorie�n vanwege de vele electronica aan boord. Daarom is het voor vele coureurs een zeer grote stap om vanuit een andere klasse in de F1 terecht te komen.”

Desondanks maakt de regerend IRL kampioen een goede kans op een zitje bij Williams. Het team heeft namelijk een lange geschiedenis als het gaat om coureurs die de overstap maken vanuit Amerika. Denk maar aan Villeneuve, Montoya en Zanardi. Voorlopig zal hij het echter bij testen moeten laten, zoals deze week in Barcelona.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter