McLaren Mercedes heeft niet echt het resultaat waar het op had gehoopt. De grap die een eerste kwalificatiesessie moest voorstellen zorgde ervoor dat het team ver achteruit geslagen werd. Uiteindelijk moet McLaren tevreden zijn met vier punten dankzij een zesde plek voor Montoya en een achtste voor Ra�kkonen.

Juan Pablo Montoya is vrij tevreden over zijn eerste race bij het team.
“Ik ben blij met de snelheid die we blijkbaar met de MP4-20 hebben. Ik had hoger kunnen eindigen als het ons meezat. Ik heb tijd verloren tijdens mijn tweede stint omdat ik echt alles gaf tijdens mijn in ronde. Daardoor kwam ik met mijn achterband in het gras van bocht 8 terecht. Later was er een misverstand met een van de Jordans waardoor ik van de baan ging. Tegen het einde heb ik wat vertraagd om het pakket te sparen voor Maleisi�. Na de race werd me verteld dat ik een van mijn deflectors verloren had wat natuurlijk een invloed had op mijn snelheid en de bestuurbaarheid van de wagen.”

Ook de deflector van Kimi Ra�kkonen geraakte beschadigt, en moest tijdens de tweede pitstop van de Fin worden verwijderd. Maar het kwaad was toen al geschied en Ra�kkonen moest na de pitstop van Schumacher achter de Duitser aansluiten. Maar door het incident met Heidfeld kreeg Ra�kkonen de achtste plek in handen.
“Dit resultaat toont het misschien niet aan maar we hebben de snelheid om te kunnen meestrijden voor overwinningen, en dat is geweldig. Mijn race van vandaag was voorbij toen ik stilviel bij de start en dus uit de pitlane moest vertrekken. Tijdens het begin van de race zat ik vast achter Michael Schumacher, en dat heeft me wat tijd gekost. Toen ik na de eerste pitstops voorbij hem geraakte kon ik sneller gaan. Maar mijn deflector kwam los en die kwam onder mijn wagen terecht. Het team moest hem verwijderen tijdens mijn tweede stop maar dat had een invloed op de wagen tijdens de laatste laps van de race. Maar ik kijk uit naar Maleisi� waar we hopelijk het resultaat zullen behalen waar we denken instaat toe te zijn. Hopelijk hebben we dan ook wat meer consistenter weer.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *