koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
De must-see plekken die jij tijdens het F1-seizoen van 2019 moet bezoeken!

De must-see plekken die jij tijdens het F1-seizoen van 2019 moet bezoeken!

De allergrootste fans wonen maar al te graag live de Formule 1 races bij, maar de kosten van zo’n tripje kunnen al snel hoog oplopen. De vliegtickets, het verblijf, de tickets voor de Grand Prix zelf natuurlijk en wat dacht je van het geld dat je kwijt bent aan alle biertjes die je van de zenuwen achterover gooit. Kortom: een goedkoop reisje wordt het niet, dus dan kun je er maar beter een goede van maken. Loop een rondje door de straten van Melbourne, bezoek de moskees van Manama en kijk je ogen uit wanneer je de wolkenkrabbers van Shanghai passeert. Vandaag bespreken we de must-sees van deze drie wereldsteden!

Top 3 must-sees in Melbourne, Australië

1. Eureka Skydeck

De Eureka Tower is een mega wolkenkrabber in de voorstad van Melbourne. Het gebouw is ruim 300 meter hoog en heeft welgeteld 91 verdiepingen. De skydeck bevindt zich op de 88e verdieping van de wolkenkrabber en geeft je een prachtig uitzicht over de stad. Voor de échte waaghalzen is daar nog ‘The Edge’: een glazen kubus die 3 meter over de rand van het gebouw uitsteekt. Deze kun je maar beter binnenstappen nadat je de Grand Prix hebt bijgewoond, denk je niet?

2. Tram 35

Deze City Circle Tram is een gratis tram die rondjes rijdt door het zakelijke centrum van Melbourne. Je passeert de belangrijkste plekken en krijgt ondertussen uitleg over de geschiedenis daarvan. Ook staat ‘ie leuk op vakantiekiekjes: zowel het interieur als het exterieur is super vintage ingericht. Natuurlijk kun je ook zelf een auto huren en de stad verkennen op eigen houtje. Via Rentalcars bijvoorbeeld kun je gemakkelijk en goedkoop een auto huren!


3. St. Kilda’s (overdag strand savond pnquin)

Als je even wilt ontsnappen aan de grote menigte is St. Kilda Beach een plek die je niet mag overslaan. Vanuit het centrum ben je binnen 25 minuten bij het strand, en kun je genieten van de St. Kilda Pier, het amusementspark St. Kildas Luna Park en de openluchtmarkt aan de Esplanade. En misschien nog wel het leukste: spot de wilde dwergpinguïns die na het donker op de pier aankomen!


Top 3 must-sees in Manama, Bahrein

1. Sculpture Garden

Sculpture Garden is een groot gebied waarop hele interessante sculpturen te zien zijn. De locatie is prachtig beplaat, de Sculpture Garden display bij de ingang is indrukwekkend en de tentoonstellingen maken op veel mensen grote indruk. Het museum biedt veel meer dan alleen kunst en is het bezoek zeker waard.

2. Bab al-Bahrain

De Bab al-Bahrain ofwel de ‘gateway to Bahrain’ is een historisch gebouw dat grenst aan het voormalige centrale zakelijke district van Manama. Het monument bestaat uit een grote boog waaronder een weg loopt, dit wordt de ingang naar Manama Souq genoemd. Binnen vind je een doolhof van straatjes met allerlei kleine winkels. De Bab al-Bahrain is vooral leuk om eventjes in rond te lopen en daarna weer verder te gaan met je dag, maar daarbij ook zeker een plek die je niet mag overslaan!

3. Fountain Square

Fountain Square, gelegen in de wijk Al Seef, is een van de modernste gebieden van de stad. Vanuit hier heb je uitzicht op wolkenkrabbers en zijn er talloze winkel- en amusementscentra te bezoeken. Midden in het gebied bevindt zich een centraal plein met veel fonteinen om lekker te ontspannen en wat te drinken.


Top 3 must-sees in Shanghai, China

1. De Bund

De Bund is een gebied in het Huangu-district in Shanghai en is één van de belangrijkste toeristische attracties in de stad. Deze promenade is anderhalve kilometer lang en loopt langs de Huanpu-rivier en Zhongshan Road. Op de Bund zelf vind je koloniale Engelse gebouwen en oude straatlantaarns, terwijl zich aan de overkant van het water de grote wolkenkrabbers van het Pudong zakendistrict bevinden.
2. Pudong

Zo komen we gelijk bij must-see nummer 2 van Shanghai: Pudong. Door de Bund Tourist tunnel loop je zo naar Pudong en kom je terecht in een mega verlicht en kleurrijk centrum. Als je al dacht dat New York de allermooiste stad was, ga je Pudong geweldig vinden. Alleen naar de Oriental Pearl Tower kan ik al uren staren.

3. De Maglev-trein

Zit je reis erop en reis je terug via de luchthaven van Shanghai? Neem dan de Maglev! Deze magneettrein brengt je met snelheden van 430 km/u binnen 10 minuten naar het vliegveld. Een spectaculaire afsluiter van je reis waar je in het vliegtuig nog van bij moet komen.Alles weten over Formule 1 in 2019?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.