Wie is nu eigenlijk Dietrich Mateschitz?
De meeste onder ons kennen hem al, maar toch even herhalen dat Mateschitz een Oostenrijkse miljonair is en de eigenaar van de energiedrank Red Bull.

Het is al lang een droom van de Oostenrijker om een team in de Formule 1 te bezitten, een team met liefst Amerikaanse piloten.
Een andere ultieme droom van de Red Bull bons is een Amerikaanse wereldkampioen in de Formule 1.
Ondertussen is het al 11 jaar geleden dat er nog een Amerikaan op de grid verscheen en het is 27 jaar geleden dat Amerika een wereldkampioen mocht verwelkomen.

Mateschitz is al meer dan 10 jaar actief in de Formule 1, tot 2002 bezat hij 64% van het Sauber team, maar door onenigheid over welke piloot voor het team moest uitkomen verkocht hij zijn aandelen.
De Oostenrijker wou de carri�re van Enrique Bernoldi verder uitbouwen, maar Sauber verkoos toen om een zekere Kimi Ra�kk�nen binnen te halen.

Mateschitz was niet haatdragend en bleef het Sauber team sponsoren, maar daar de Red Bull baas nu het Jaguar team heeft opgekocht zou de sponsoring van Sauber wel eens op zijn laatste poten kunnen lopen.

De volgende stap van Dietrich was Arrows, maar dat verhaal kende een vlugge dood, het Arrows team ging bankroet en Mateschitz kwam weer thuis met lege handen.
De miljonair gaf niet op om droom te verwezenlijken en ging van start met een Red Bull Driver search programm, dat in samenwerking met Eddie Cheever uit de IRL.
De bedoeling van dat programma is om de meest talentvolle jonge Amerikanen te zoeken die het potentieel hebben om in de toekomst naar de F1 over te gaan.
John Edwards is een 13 jarige knaap uit Arkansas die in 2005 het Red Bull junior team zal vervoegen.

De Red Bull bons staat als 406de gerangschikt in de Forbes lijst van de meest rijke mensen ter wereld, de man zou een op zijn bankrekening een goede 1.4 miljard hebben staan.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter