De FIA bekijkt de mogelijkheid om de F1 minder vlug te maken, volgens Max Mosley gaat het nu allemaal veel te snel.

Max Mosley zei het volgende aan het persagentschap Reuters:

“We zijn nu voorzichtig aan het bekijken wat in onze macht ligt om de prestaties van de wagens te verminderen.
Als we besluiten dat de wagens te snel zijn, dan kunnen we dit vanwege het Concorde akkoord laten weten aan de teams, een technische werkgroep zal dan enkele voorstellen doen om de snelheid te verminderen.

De teams zullen dit moeten beslissen in een vooropgestelde tijd, als zij met geen voorstellen komen hebben wij het recht om een beslissing te nemen.”

De FIA dacht dat ze met de ��n motorregel de snelheid een beetje kon intomen, maar niets is minder waar, het gaat nu nog sneller.
Michael Schumacher wist dit jaar het record in Maleisi� te verpulveren, verleden jaar reed de Spanjaard Fernando Alonso hier de beste tijd, maar Schumacher wist dit record te verbeteren met maar liefst 4 seconden.

Max Mosley:

“Ik denk dat veel van de snelheid te wijten is aan de banden, de brandstofhoeveelheid, temperatuur van de omloop en heel wat andere factoren.
Het kan ook zijn dat we ons zorgen maken om niets, maar misschien moeten we wel iets doen.

Heel wat teams hebben ons accurate data gegeven, zo kunnen we de snelheden vergelijken, vooral dan in de bochten waar aan hoge snelheid gereden kan worden, deze data kunnen we vergelijken met deze van een jaar geleden.”

Max Mosley is niet de enige die zich zorgen maakt, ook Jarno Trulli vindt dat er iets moet gedaan worden aan de �te� hoge snelheid.

Afwachten wat hier uit de bus zal vallen.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter