McLaren had een rampzalige seizoensstart. Na slechte kwalificaties van beide piloten moest Kimi als eerste tijdens de race opgeven. Coulthard kon slechts een achtste plaats uit de brand slepen. Gedurende het hele weekend leek de wagen niet de snelheid te vinden waar men bij McLaren al lange tijd naar op zoek is.

“Ik maakte geen slechte start maar kwam vast te zitten achter de BAR van Sato.”

vertelde Coulthard.

“Op sommige plekken was ik sneller dan hem maar op andere had hij dan weer het voordeel. Al bij al was er geen groot verschil. Iedereen voor Sato verdween voor mij gewoon in de verte.”

Over de snelheid van de Ferrari’s wou ‘DC’ het volgende kwijt:

“We hebben samen in Imola getest en daar heb ik Schumacher een rondje zien rijden dat een seconde sneller was dan alle andere tijden. Hierdoor was ik al niet erg verrast tijdens de race.”

De volgende race in Maleisi� moet beterschap brengen volgens de Schot.

“Aan de motor zullen we niet erg veel kunnen aanpassen maar misschien komt er wel iets nieuw aan de setup van de wagen. Misschien een nieuwe voorvleugel maar dat is afwachten. Op aerodynamisch vlak kunnen we in Sepang een stapje vooruitgang boeken. Het zal nodig zijn want hier waren we simpelweg te traag.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter