koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Daniil Kvyat in beeld bij Toro Rosso?

De manoeuvres van Ricciardo en Fernando Alonso hebben coureursmarkt van de Formule 1 overhoop gehaald. Ook de situatie bij Force India draagt bij aan een ongewis toekomst voor veel coureurs.

Maar vooral bij Toro Rosso is de situatie precair.

Het team heeft volgend jaar waarschijnlijk twee stoeltjes te vullen: Gasly promoveert naar de hoofdmacht, en het lijkt ons zeer onwaarschijnlijk dat Hartley mag blijven.

Het probleem is echter dat Red Bulls talentpool is opgedroogd, en dus moet er op andere plekken gezocht worden.

Toro Rosso zat geruime tijd aan McLaren-protegé Lando Norris te trekken, maar McLaren zal hem volgend jaar laten debuteren in de koningsklasse van de autosport.

Volgens de laatste geruchten is Daniil Kvyat weer in beeld. De 24-jarige Rus degradeerde in 2016 van hoofdmacht Red Bull naar Toro Rosso, waar hij vorig jaar voor het einde van het seizoen werd bedankt voor zijn diensten.

Inmiddels is hij testcoureur bij Ferrari, en schijnt Red Bull toch weer naar hem te hengelen.

Hetzelfde trucje lijkt het zusterteam van Red Bull Racing ook te doen met de kersverse Formule E-kampioen Jean-Eric Vergne.

Gelukkig zijn er voor het voormalige Minardi andere, meer kansrijke opties zoals Esteban Ocon en Stoffel Vandoorne.

Waarom Toro Rosso denkt aan ‘The Torpedo’,  is ons een raadsel: Kvyat presteerde ronduit matig na zijn degradatie, eigenlijk op hetzelfde niveau als Brendon Hartley nu.

Maar het vermoeden is dat het een centenkwestie is: Kvyat zal meer sponsorgeld mee kunnen brengen en ‘heeft’ een thuisrace [wat men commercieel kan gebruiken, FR]...Alles weten over Formule 1 in 2018?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.