koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Coureurs kunnen weer ‘leven’

Een lange tijd was er een overeenkomst tussen (de moderne) Formule 1-coureurs en fotomodellen: beiden moesten van tijd tot tijd zichzelf uithongeren om maar niet te zwaar te worden.

Met ingang komend seizoen is dat geen probleem meer voor de heren coureurs.

Het plan om een minimumgewicht voor de rijders in te voeren, werd dan ook met open armen ontvangen.

Vanaf dit seizoen heeft de FIA bepaald dat alle rijders minimaal 80 kilo moeten wegen. Halen ze dit gewicht niet, dan wordt er ballast aan hun stoel vastgemaakt. Dit zorgt er niet alleen voor dat rijders zich niet langer hoeven uit te hongeren om zo licht mogelijk te zijn, maar ook dat lengte geen rol meer speelt voor de mate waarin men hier voordeel van heeft.

Zo zei Romain Grosjean: Ik woog 68kg vorig seizoen, nu 73 kilo! Ik voel me sterker nu.

Volgens Motorsport-Magazin zou je geen weegschaal nodig hebben om te kunnen zien dat vooral Hamilton’s bovenarmen flink zijn gegroeid vergeleken met vorig jaar,

De regerend kampioen kon er om lachen.

Ik probeer er nu niet zoals de Hulk bij te lopen, omdat dat tijd nodig heeft, maar het was geweldig om te kunnen eten waar je trek in hebt., aldus Lewis Hamilton.Alles weten over Formule 1 in 2019?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.