De zes slechtste teams van afgelopen jaar mogen op vrijdag een derde coureur inzetten tijdens de vrije trainingen. Door deze extra trainingsmogelijkheden kunnen de kleinere teams meer data verzamelen dan de topteams van vorig jaar. En laat nu BAR, op dit moment derde in de tussenstand, ��n van de teams zijn die met Anthony Davidson een derde coureur mag inzetten op de vrijdag. Coulthard is in ieder geval al jaloers.

Volgens de Schot is het niet eerlijk, want de nieuwe BAR is duidelijk beter dan de McLaren van dit jaar. En toch mag BAR op vrijdag testen en McLaren niet.

“De regels omtrent de derde coureur zouden veranderd moeten worden. BAR, wat dit jaar vooraan mee rijdt, mag nog altijd een derde wagen op vrijdag inzetten. Wij kunnen alleen toekijken hoe zij drie tot viermaal zoveel ronden kunnen rijden op de vrijdag.”

Misschien moet McLaren dit seizoen maar eens vijfde eindigen in het kampioenschap zodat ze komend seizoen wel een derde coureur mogen inzetten?

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter