Badkamerfabrikant Wilux wordt vrijwel zeker de hoofdsponsor van het Italiaanse Formule 1 team Minardi. Als uitvloeisel van die overeenkomst gaat de Huizense coureur Tom Coronel testen in de nieuwe PS 04/B. Mogelijk rijdt hij komend seizoen ook enkele Grand Prix’ voor Minardi.

De coureur was gistermiddag in de wolken nadat hij had kennisgemaakt met de teambaas van Minardi, Paul Stoddart, en directeur Ruud Wildschut van Wilux. “We hadden dinsdagavond voor het eerst telefonisch contact en binnen 24 uur was ik in beeld bij een F1 team’‘, aldus de voormalig Formule Nippon kampioen, die in 2000 een poging zag stranden om met Arrows zijn Formule 1 debuut te maken.

Coronel zegt nergens meer op te hebben gerekend. Maar na Christijan Albers (voorkeur voor DTM) en Jos Verstappen (wil niet in een Minardi) is hij de enige beschikbare en ervaren Nederlandse coureur. “Het is een unieke kans en ik heb niks te verliezen. De Formule 1 had ik al van me afgezet, en nu dit!’‘

Coronel wordt eerste reserve van het team en zal rijden indien de coureurs Gimmi Bruni en Zsolt Baumgartner iets overkomt. Ook als zij onvoldoende presteren, zou Coronel het stuur kunnen overnemen.

Het team gaat komend seizoen onder de naam Wilux Minardi F1 door het leven. Op Rotterdam Airport zijn gistermiddag afrondende besprekingen gevoerd tussen teambaas Paul Stoddart en directeur Ruud Wildschut van het Woerdense sanitairbedrijf. Volgens Wildschut is de overeenkomst echter wel afhankelijk van een potenti�le Chinese zakenpartner van Minardi, die gemaakte afspraken niet is nagekomen. Mocht dat voor 3 maart gebeuren, dan vervalt de overeenkomst en wordt Wilux sponsor van het team.

In het sportjournaal van Nederland 2 bevestigde Coronel dat de deal rond is.
Soap deel 85 voor een Nederlandse coureur?

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter