koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Circuit Assen bekeken door FIA

Het ultieme (Max) Verstappen-effect. Na jaren van radiostilte op het gebied van organisatie en promotie voor de Grand Prix van Nederland, geraakt alles in de afgelopen maanden in een versnelling.

Toegegeven, het was jaren geleden met de populariteit van Jos Verstappen moeilijk kersen eten met de heer Bernie Ecclestone. De nieuwe eigenaren van de sport zijn een tikkeltje soepeler, al moet de beurs nog altijd flink open worden getrokken.

In ieder geval heeft de FIA bij monde van Charlie Whiting, de wedstrijdleider in de Formule 1, een positieve beoordeling afgegeven.

Niet voor Zandvoort…maar Assen! Het TT-circuit van Assen werd vorige week bezocht door Charlie Whiting. Whiting was onder de indruk van het circuit, maar er moeten nog wel enkele kleine aanpassingen gedaan worden aan onder meer kerbstones en vangrails.

Verder moet de Strubbenbocht nog iets breder worden, zodat coureurs meerdere lijnen kunnen rijden. De bocht Veenslang mag iets langer worden voor de Formule 1, zodat het DRS-systeem kan worden ingezet. Er ligt al extra asfalt dus dat zou geen al te grote een ingreep zijn.

Volgens Arjan Bos, directeur van TT-circuit, liggen de kosten voor de aanpassingen rond de één a twee miljoen euro liggen. Bos verwacht dat de aanpassingen in één winterperiode te doen zijn. Dus in principe zou de Formule 1 vanaf 2019 op bezoek kunnen komen in Nederland.

Om de Grand Prix uiteindelijk te mogen organiseren zou er een bedrag van rond de 20 miljoen euro betaald moeten worden aan de F1-organisatie.

Uiteraard moet er ook een plek zijn op de wedstrijdkalender.Alles weten over Formule 1 in 2018?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.