Het lekkerste werd voor het laatst bewaard tijdens de presentatie van het Mild Seven Renault F1 team. Duizenden inwoners van de Siciliaanse stad Palermo waanden zich voor even op een echt racecircuit als Fernando Alonso in zijn nieuwe Renault over het asfalt raasde. De knotsgekke Italianen gingen volledig uit hun dak wanneer de 22 jarige Spanjaard een spoor van rook achter zich liet, terwijl hij pijlsnel optrok. Maar toen hij twee rondjes later stilviel was de chaos compleet en wurmden de toeschouwers zich door de dranghekken en bestormden de bolide van Alonso. Het doldwaze publiek bestormden de auto van Alonso, die zich ternauwernood uit de voeten wist te maken. Ook Jarno Trulli moest een veilig heenkomen zoeken om niet onder de voet te worden gelopen door de fans. In de daaropvolgende chaos wisten toeschouwers de achtervleugel van de hagelnieuwe auto te rukken.
Ook sneuvelde een van de sidepods toen een wanhopige agent tevergeefs probeerde de mensen bij de peperdure bolide vandaan te houden. Uiteindelijk wisten de agenten met behulp van Renault teamleden de menigte tot bedaren te brengen.

Het Nederlandse racetalent Giedo van der Garde, als kersverse Renault coureur ook uitgenodigd, was duidelijk onder de indruk van de show op Sicili�. De 18 jarige Veenendaler, die het Renault Driver Development programma gaat volgen, zag zichzelf in gedachte al aan de zijde van Alonso, Jarno Trulli en testrijder Franck Montagny poseren. “Het is prachtig om te zien en eerlijk gezegd denk ik dat het in me zit om over twee jaar op dat podium voor Renault te staan. Maar voorlopig moet ik me eerst nog bewijzen in de Formule 3”, aldus Van der Garde.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *