koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Celstraf voor Flavio Briatore

Terwijl Dr. Vijay Mallya -voorlopig- met succes uit het Indiase gevang weet te blijven, moet Flavio Briatore brommen.

Het gerechtshof van Genua heeft de zakenman, die bekendheid genoot als topman van kledingmerk Benetton, veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien maanden. Dit meldt La Gazzetta dello Sport, dat stelt dat Briatore met vier medeverdachten de Italiaanse belastingdienst ruim drieënhalf miljoen euro schuldig is.

Briatore’s advocaat heeft laten weten dat hij overtuigd is van ‘de onschuld’ van zijn cliënt. Maar men heeft ontdekt dat Briatore voor zijn jacht, de Force Blue, geen cent belasting heeft betaald.

Briatore, inmiddels 67 jaar oud, kennen we als teambaas van Benetton F1 en Renault Sport. Hoogtepunten waren kampioenschappen voor Michael Schumacher en Fernando Alonso. Van de Spanjaard bleef de Italiaan nog langs diens manager.

Dieptepunten waren er ook. Het gesjoemel met software waardoor Michael Schumacher beschikking had over ‘traction control’ in de tijd dat het systeem verboden was. En natuurlijk ‘crash-gate’, waar Nelson Piquet jr. zijn Renault opzettelijk in de Singaporese muur zette. Alonso profiteerde van de ontstane tumult.Alles weten over Formule 1 in 2019?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.