De eerste race is alweer achter de rug, niet meteen de start die we gehoopt hadden, alhoewel ik kan verstaan dat iedere Ferrari fan geen beter begin kon wensen.
De beide scarletrode bolides gingen er met een rotvaart vandoor en gaven de concurrentie een mentale opdoffer die kan tellen.

Meteen beginnen sommigen in paniek te slagen, Bernie Ecclestone zijn pacemaker zal zondag ongetwijfeld enkele overuren gedraaid hebben, waar de kleine voor vreesde leek uit te komen, een herhaling van het 2002 seizoen, althans de start van het seizoen.
Het is niet dat Bernie Ferrari niets wil gunnen, maar Ecclestone maakt zich zorgen over zijn kijkcijfers, de man weet maar al te goed dat een roodgekleurd seizoen niet gunstig zal zijn voor de kijkcijfers en de toeschouwers bij een GP.

BAR-piloot, Jenson Button maakt er zich geen zorgen over, volgens de Brit moeten de miljoenen fans nog niet gaan wanhopen na de eerste GP van het seizoen.
Jenson voorspelt dat de belangrijkste rivalen van Ferrari wel terug zullen slaan, om zo voor de nodige spanning te kunnen zorgen die de Formule best kan gebruiken.

Jenson Button:

“Ik was geschrokken hoe snel ze wel waren, maar dan nog�verleden jaar waren ze hier ook snel en in Maleisi� was het allemaal al korter bij elkaar.

Dit was de eerste race. Wat denken de fans hier te zien? Iedereen wil gewoon echt racen zien en er waren enkele goede manoeuvres.
Volgens mij waren enkele goede momenten, er waren enkele mooie gevechten te zien, maar eerlijk gezegd was het niet meteen de meest opwindende race, maar vergeleken met het seizoen 2002 was dit ��n van de betere races.

Het is gewoon een feit dat we een uitstekend jaar hadden verleden jaar en dit is de eerste keer in vier jaar dat we hier geen crash hebben meegemaakt.
Ik denk dat we in Maleisi� een deelnemersveld zullen zien dat korter bij elkaar zal liggen, dus we moeten ons nog geen zorgen maken.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter