Jenson Button mikt weer maar eens op zijn eerste podiumfinish in zijn carri�re. Hij denkt dat de hitte in Maleisi� hem daarbij zal helpen. Hij vertelde dat hij denkt dat de broeiende temperaturen een grote invloed gaan hebben op de zondag.

“Ik heb nog nooit in een wagen gereden die snel genoeg was om hier een podium te behalen, of zelfs ervan in de buurt te komen,” aldus Button tegen reporters. “Maar nu hebben we een bolide die snel genoeg is, en we hebben er vertrouwen in. We zouden snel moeten zijn; de hoge temperaturen werken normaal in ons voordeel. “

De jonge Brit heeft zichzelf een zware training opgelegd om zich voor te bereiden op de GP van Sepang, ��n van de zwaarste races in F1:

“Ik heb veel buiten en langdurig getraind… vier en een half uur fietsen, gewoon om gewend te geraken aan de temperatuur en de luchtvochtigheid.”

“Het is waarschijnlijk ��n van de vermoeiendste races voor de rijders. Om te beginnen is het nogal een technisch circuit, en ten tweede is het zo warm. Je hebt veel water in de wagen nodig om te drinken.

Jenson versloeg de beide McLarens in Australi�, en hij waarschuwt dat BAR zal proberen om bij de 3 beste teams te horen in 2004:

“Het doel is een vierde plaats in het constructeurskampioenschap,” aldus de 24-jarige Button. “Maar als we elke race 5de en 6de eindigen, maken we kans op een plaats in de top-3.”

De Brit voegde ook nog toe dat hij en z’n teamgenoot Takuma Sato goed op weg zijn om de eerste overwinning van BAR binnen te halen. Dat heeft het team immers nog niet kunnen verwezenlijken sinds het in 1999 haar debuut maakte.

 

“Het maakt niet veel uit als je wint. Het is veel belangrijker om constant te zijn. Maar we hopen toch op betere resultaten dan vijfde en zesde.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter