De GP van Bahrein betekende de bevestiging dat B.A.R.‘s podium 2 weken geleden geen eenmalige gebeurtenis was. Jenson Button eindigde weer eens op het podium en Takuma Sato eindigde voor de eerste keer dit seizoen in de punten.

“Het was wel wat anders dan in Maleisi�,” Gaf Button toe. “Ik moest er hard voor vechten maar de strategie wierp zijn vruchten af. Het is een fantastisch resultaat voor het team.”

Button staat nu derdes in de tussenstand bij de piloten.

Takuma Sato reed in het begin van de race even vierdes, en tijdens de eerste pitstops even op kop, maar verloor door een aanraking met Ralf Schumacher enkele posities. Door even naast de baan te rijden moest zijn neus vervangen worden. Tegen het einde van de race weerstond de Japanner aan de druk van Fernando Alonso en eindigde hij als vijfde.

“Het is geweldig om punten voor het team te pakken.”

Zei Sato achteraf. Doordat hij een vijfde plek wist te versieren komt het BAR Honda team nu op gelijke hoogte met Williams bij de constructeurs.

“Het is weer een geweldig weekend geweest,” voegde teambaas Dave Richards er aantoe. “Jenson stond weer op het podium en we hadden 2 wagens in de top 5. Dit is een grote stap voorwaarts voor BAR!”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter