Toen Renault in 2003 aankondigde dat het terug ging keren naar een traditionele motor in 2004 waren vele sceptici verbaasd. Ze zeiden dat het niet zou lukken. Maar na 3 races staat het team tweedes in het kampioenschap en heeft het nog geen enkele motor verloren.

De Renault basis in Entstone

“Ik heb al eerder gezegd dat de mensen van Viry (waar de Renault motor wordt ontwikkeld) een half mirakel hebben laten zien. Ze zijn erin geslaagd om in 9 maanden tijd een gloednieuwe motor te bouwen. En wat meer is, de motor is betrouwbaar en houdt het 750km vol. Nu is het tijd om het mirakel te vervolledigen, we moeten de motor zeer snel verder ontwikkelen.”

Zei Flavio Briatore aan L’Equipe.

Tot nu toe heeft Renault de critici de mond gesnoerd, en Flavio Briatore is daar niet verbaasd over. Vorig jaar verkoos het team om op vrijdag te testen. Velen twijfelden of die beslissing wel resultaten zou opleveren. Maar Briatore lachte als laatste.

“Renault doet mensen opnieuw anders denken. Vroeger zei men: ‘Om een motor te ontwikkelen heb je op zijn minst 2 jaar nodig’. Het is een beetje zoals vorig jaar, de top teams lachten met ons omdat we er voor kozen om enkel op vrijdag te testen. Zei dachten dat het een optie was voor de kleinere teams en noemden ons “baanvegers”. Het lachen was hun wel vergaan toen we mee vooraan streden. En dat met minder te testen en dus minder geld uit te geven.”

Flavio BriatoreDit jaar is het vrij onwaarschijnlijk dat Renault het kampioenschap wint, maar een top 3 positie is zeker niet ver af. Volgend jaar wil Briatore meestrijden voor de titel.

 

“Ik hoop echt dat we kunnen meedoen voor de titel in 2005. We hebben alles in huis om die stap te wagen. Een goede structuur, fabrieken, een stabiel team en de juiste mensen op de juiste plaats… Tot nu zitten we op schema, op het eind van het seizoen willen we in de top 3 staan.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter