koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Brawn: ´Binotto gaat goed met de situatie om´

Het Ferrari team ligt na de eerste drie wedstrijden van het seizoen onder vuur. Het team presteerde niet zoals verwacht na de snelheid dat men in de wintertests liet zien. Daar bovenop komt nog eens het aanhoudende toepassen van teamorders door het team uit Maranello.

Drie races verreden, en drie keer moest Charles Leclerc pas op de plaats maken voor zijn teamgenoot Sebastian Vettel. In Australië werd het de Monegask verboden om Vettel aan te vallen. In Bahrein klonk dezelfde boodschap over de boordradio, maar gaf Leclerc geen gehoor door toch Ferrari´s kopman te passeren. Tijdens de Grand Prix van China moest Leclerc plaats maken voor de op dat moment snellere Vettel, een boodschap waar hij ditmaal wél gehoor aan gaf. De geschiedenis leert ons al dat Ferrari niet vies is van teamorders, maar keer op keer komt het toepassen daarvan het team op ladingen met kritiek te staan en ook anno 2019 is dat niet anders.

F1 managing director of motorsports, Ross Brawn was vroeger in dienst van Ferrari en was zelf geregeld het brein achter teamorders bij het team. Hij toont dan ook begrip voor de situatie waarin kersvers teambaas Mattia Binotto zich in bevindt. Binotto moet een situatie managen dat relatief nieuw is voor Ferrari. Beide coureurs opereren op een extreem hoog niveau. Mattia gaat goed met de situatie om. Aan één kant heeft hij het jonge talent Leclerc, en aan de andere kant heeft hij de waardevolle kracht Vettel. Hij is een viervoudig wereldkampioen die in het verleden al heeft bewezen om te kunnen gaat met grote druk.

Naast een goed woordje voor Binotto verklaarde Brawn ook dat men bij Ferrari alle zeilen bij moet zetten als men Mercedes wil verslaan. De eerste drie races hebben bewezen dat als Ferrari het team van Mercedes wil uitdagen alles perfect moet zijn. Zowel op basis van performance, betrouwbaarheid als teamwork.

In het constructeurskampioenschap staat Ferrari op de tweede positie. Het gat naar Mercedes bedraagt na drie races al zevenenvijftig punten.Alles weten over Formule 1 in 2019?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.