Ross Brawn, technisch directeur bij Ferrari, geeft toe dat hij verrast is door het gebrek aan competentie van hun rivalen. Michael Schumacher won de eerste drie races, waarin Rubens Barrichello twee maal tweede werd. Bijna de volle pot punten voor Ferrari, dat momenteel het constructeurkampioenschap leidt met 51 punten, 29 punten voor de tweede constructeur in het kampioenschap, Renault. Het stijgerende paard verwachtte dit seizoen vooral tegenstand van Williams en McLaren.

Alhoewel Brawn versteld is van Ferrari�s dominantie, benadrukt hij dat ze wel hun lesje uit het verleden hebben geleerd en ze nu niet kalmpjes aan moeten doen.

“Ik ben verrast door McLarens en Williams trage seizoensstart, ook al zit ik er niet mee in. Maar ik denk niet dat deze situatie lang zal duren: er zijn nog steeds 15 races te gaan. Formule 1 is een vreemde wereld, waar zaken zeer snel kunnen omslaan. Ik herinner me nog dat we enkele jaren geleden plots een voorsprong van 33 punten verloren. Het is dus beter om met beiden voeten op de grond te blijven staan. Ons realiteitsgevoel is toch een van onze sterke kanten.”

Brawn gaf toe dat de weercondities in Bahrein de Scuderia bevoordeelden maar hij bedankte toch zijn rijders om zonder kleerscheuren uit de startfase te zijn geraakt.

“Ik denk dat de weerscondities in ons voordeel speelden. Het was niet zo warm als de andere dagen en de baan was nogal vuil. Ideale condities voor ons pakket. Hoe het ook zei, de sleutel van ons succes lag bij de start: Michael en Rubens deden hun taak goed door niet verrast te worden in de eerste fases van de wedstrijd, anders zouden de zaken wat gecompliceerder voor ons zijn geweest.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter