koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Bottas niet bang voor Vettel

De geruchten omtrent een mogelijke verbintenis tussen Sebastian Vettel en Mercedes blijven aanhouden. Met name de leiding in Stuttgart zou gecharmeerd zijn van de komst van de Duitse viervoudig wereldkampioen.

Desondanks blijft het lijdend onderwerp in dit verhaal er nuchter over. Valtteri Bottas is er niet bang voor dat hij zijn stoeltje bij het topteam verliest aan Sebastian Vettel.

In een video-interview met Sky Sports F1 openbaarde Bottas zijn gesprekken met de beslissingsmakers van Mercedes.

Ik heb daarbij een heel duidelijk antwoord van Mercedes gekregen en dat is nee, ze denken niet over Sebastian na. ‘Oké, dan maak ik me ook geen zorgen’, zei ik toen., aldus Valtteri.

De woorden van Bottas werden bevestigd door teambaas Toto Wolff en technisch directeur James Allison, die allebei hebben aangegeven dat Mercedes’ prioriteit bij de huidige coureurs Lewis Hamilton en Bottas én Mercedes-junior George Russell ligt.

Toch is Bottas’ zitje niet veilig. Want zelfs als Vettel buiten beeld is, is er nog altijd de dreiging van youngster Russell. Tevens heeft Bottas ook nog geen nieuw Mercedes-contract op zak en verkeert de Fin in die zin wel in onzekerheid over zijn toekomst.

Mercedes staat toch enigszins onderdruk om een van haar rookies voor het topteam te laten rijden, nadat eerder Pascal Wehrlein en Esteban Ocon geen kans kregen.

Men vroeg zich af wat dan het nut van de dure ‘talentpool’ is geweest.Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.