Marlboro maakt deel uit van de F1.Marlboro maakt deel uit van de F1.Volgens Jean Todt blijft Marlboro nog vele jaren in de F1 actief. Het sigarettenmerk, dat eigendom is van Altria (voorheen Philip Morris) kwam voor het eerst in de sport in 1972 toen het een driejarig contract sloot met het BRM team. Daarna trok het naar Frank William’s Iso team, Alfa Romeo, McLaren en Ferrari.

Marlboro werd titelsponsor van Ferrari in 1997, en in 2001 werd de deal verlengd. Iedereen dacht dat Marlboro eind 2006, omwille van de tabakswetten, zich terug zou trekken, maar niet is minder waar volgens Jean Todt.

Volgens de Fransman zullen er wel wijzigingen moeten komen, maar betekend de anti tabakswet niet dat ze de sport moeten verlaten. Altria heeft een deal met Ferrari waarbij ze plaats op de wagen kunnen onderverkopen. Vodafone is daar een mooi voorbeeld van. Dus zelfs al verdwijnt het woord Marlboro van de wagen, het rood witte kleurschema of logo als je wil, zal te zien blijven.

Formule1 baas Bernie Ecclestone hintte vorige week al dat hij wil onderhandelen met verschillende Europese landen. Volgens de kleine man is het “belachelijk” dat de F1 geen uitzondering krijgt, het gaat volgens hem toch om slechts een paar dagen per jaar.

“Ik hoop echt dat we eruit komen, want ik wil niet uit Europa blijven wegtrekken.”

“Als tabaksreclame dan toch zo mensen kan be�nvloeden dat ze een plakkaatje zien en beginnen te roken, moeten we er eentje onderzetten dat zegt: ‘Als je rookt, sterf je’.”

 

Bron: GrandPrix.com

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter