koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Bizarre taferelen in de Formule 2

Santino Ferrucci is een Amerikaan die in de klasse onder de Formule 1 rijdt, de Formule 2. Afgelopen weekeinde spoelde Santino zijn carrière door de plee met een reeks bizarre acties…

Afgelopen weekend op Silverstone gebeurde er genoeg op en naast de baan. Trident-coureur Santino Ferrucci vond het nodig om teamgenoot Arjun Maini te rammen op de baan, omdat er eerder op de baan al een voorval tussen de twee zou hebben plaatsgevonden.

Dat levert hem een schorsing voor de komende twee weken op en het is niet de enige straf die de jonge Amerikaan moet incasseren.

Wangedrag in de paddock
De 19-jarige coureur Santino Ferrucci geldt (gold?) als potentiële coureur voor het Haas F1-team. Ook de Indiër Maini is in beeld als toekomstige F1-coureur en dat levert de nodige rivaliteit op.

Ferrucci is door de FIA geschorst voor de komende twee raceweekeinden naar aanleiding van het voorval, omdat hij achteraf niet wilde verschijnen bij de stewards voor tekst en uitleg.

Daarnaast kreeg hij een boete van liefst 60000 euro.

Het was niet de enige opvallende actie van Ferrucci, want eerder in het weekend werd hij ook al gesnapt met een telefoon terwijl hij achter het stuur zat. Onderweg naar de pitstraat reed Ferrucci met één racehandschoen aan en in zijn andere hand had hij zijn telefoon. Goed voor nog eens 6000 euro boete.

De teams (Haas F1 en Trident) overwegen nu het contract met Ferrucci op te zeggen, en dat lijkt ook te gebeuren. Santino heeft zijn bizarre gedrag niet van een vreemde. Zijn vader viel al meerdere keren op negatieve wijze op. Trident geeft dan ook aan dat de schorsing van Ferrucci ook een gevolg is van het gedrag van Santino en zijn vader op en rond de baan.

‘Make America Great Again’
Ferrucci kon op social media na zijn schorsing op flinke kritiek rekenen en het lijkt erop dat men vindt dat Ferrucci het niet meer verdient om in de Formule 2 te rijden.

Daar komt nu nog een extra opmerkelijk argument bij, want de Italiaans-Amerikaanse coureur wilde aanvankelijk op Silverstone de ‘Make America Great Again’-slogan van president Trump op zijn auto zetten. Dat bevestigde zijn team Trident aan ESPN.

Tokkie-gedrag dus en daar is geen plaats voor in de autosport, laat staan de Formule 1.Alles weten over Formule 1 in 2018?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.