koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
“Bevestiging Grand Prix van Nederland aanstaande”

Diverse media melden het inmiddels, morgen zal de Grand Prix van Nederland voor 2020 op het circuit van Zandvoort worden bevestigd. De laatste Grand Prix op Zandvoort was op 25 augustus 1985.

Volgens de meeste geruchten zal de race in het tweede weekend van mei plaats vinden in plaats van de Spaanse Grand Prix.

Formule 1 baas Chase Carey ontkent het bericht inmiddels niet meer tegenover de BBC: Ik kondig aankondigingen niet van tevoren aan. We zullen dinsdag bekend maken wat we willen bekend maken.

Volgens de Telegraaf bedragen de kosten voor de Grand Prix 40 miljoen Euro bedragen, waarvan 20 miljoen Euro naar Liberty Media zal gaan. In dit bedrag zitten enkele verbouwingen aan het circuit waaronder de pitsstraat, en de Arie Luyendijkbocht.

Afgelopen weekend was in Barcelona een delegatie van het circuit Zandvoort aanwezig. Naar verluidt zou er een 3-jarige overeenkomst zijn voor Zandvoort met een optie voor nog 2 jaar. De mogelijkheid tot lichten van deze optie zou geheel bij circuit Zandvoort liggen.

Daarnaast zal er geïnvesteerd moeten worden in de infrastructuur rondom het circuit zoals toegangswegen. De gemeente Zandvoort wil hiervoor 4 miljoen Euro bijdragen. Ook het spoor naar Zandvoort zal moeten worden aangepast, er is extra bovenleiding nodig om maximaal treinverkeer mogelijk te maken.Alles weten over Formule 1 in 2019?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.