Na jaren van alleen maar met de naam op een wagen prijken is het zover: Red Bull heeft eindelijk zijn eigen team. Dat bevestigde Dieter Mateschitz, eigenaar van het drankje met de rode stieren.

Mateschitz:

“We hebben dit weekend Jaguar Racing opgekocht. Ik kijk al uit naar ons eerste seizoen. Het team heeft haar klasse bewezen afgelopen seizoen.”

Het gerucht gaat nu dat Mateschitz het team heeft gekocht voor maar liefst 1 Dollar. Maar dan moet Red Bull de komende drie seizoenen wel 400 miljoen Dollar in het team investeren. De verkoop van het team betekent ook dat het personeel opgelucht adem kan halen. Mateschitz maakte tevens bekend dat hij op korte termijn niet van plan is veranderingen in het management door te voeren.

Het team zal komend seizoen gebruik maken van Cosworth motoren. Voor 2006 is het team echter op zoek naar andere motoren.

Op een persconferentie later vandaag zal meer duidelijk worden over de overname.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter