Bij Red Bull weten ze dat het team veel geluk heeft gehad. Dankzij de weersomstandigheden eindigen Christian Klien op een vijfde, en David Coulthard op een zesde plek. Toch is de achterstand op Fisichella met vier en vijf seconden vrij groot te noemen.

Christian Klien kwam buiten op intermediates, en dat leek een goede beslissing.
“Tijdens de laatste seconden voor je buiten gaat is het tijdens dit soort omstandigheden altijd moeilijk om een goede bandenkeuze te maken. Het was zeer nat, en ik moest als achtste buiten. Ik koos ervoor om op intermediates te rijden, en dat was de juiste beslissing. toen ik vertrok wist ik niet wat ik moest verwachten, maar mijn lap was wel ok en ik denk niet dat ik fouten heb gemaakt. Het blijft moeilijk om te zeggen of het chassis beter gebalanceerd was dan ervoor, maar ik was vrij blij met de set-up onder deze omstandigheden. Dit is nog maar het begin, we zullen zien hoe ik het er morgen van af breng.”

David Coulthard is blij met zijn positie, maar is niet echt te spreken over de tijd de hui neerzette. Maar de Schot wil morgen toch proberen om punten te scoren voor het team.
“Ondanks dat mijn positie goed is, blijft mijn rondetijd een beetje teleurstellend. Mijn wagen had veel overstuur gedurende de ronde waardoor ik niet ten volle kon aanvallen. Als deze omstandigheden tijdens een test voorvallen kom je terug binnen, maar dat is een luxe die je niet hebt tijdens de kwalificatie. Daar moet je er gewoon mee omgaan. Morgen is een andere dag en ik zal mijn best doen om aan te komen en het team enkele punten te geven tijdens hun eerste race.”

Ook Christian Horner beseft dat de weersomstandigheden in de kaart van Red Bull speelden.
“We hadden geluk met het weer, dat het resultaat van deze sessie besliste. Maar beide wagens in de top tien is geweldige start van de kwalificaties.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter