BAR zal in Maleisi� aan de start verschijnen met een nieuwe voorvleugel, en waarschijnlijk met dezelfde motors van in Australi�. Met de nieuwe voorvleugel onderneemt het team opnieuw een poging om het gat tussen hen en de huidige top in de F1 te verkleinen. Het zou al de vierde nieuwe voorvleugel zijn voor BAR sinds de nieuwe wagen werd voorgesteld.

“We moeten nog meer testen om te weten te komen wat de eigenschappen van de wagen zijn.” Zei Geoff Willis van het team een beetje aarzelend.

Willis ging verder en zei dat een van de grootste problemen van de wagen is dat hij amper warmte in de banden kan brengen. Nick Fry bevestigde: “Onze prestatie was niet wat we verwacht hadden.”

Omdat het team in Melbourne zelfs niet in de punten reed riep de teamleiding de beide wagens voor het einde van de race binnen om zo gebruik te kunnen maken van een achterdeurtje in het nieuwe motorreglement. Doordat beide BAR’s nu als DNF staan geclassificeerd kan de motor vervangen worden, al is dat momenteel nog onzeker.

“We zullen dat pas later beslissen.” Zei een woordvoerder van het team. Momenteel blijft een motorwissel wel een mogelijke optie.

Bij Honda bestaat er nochtans weinig twijfel over. Shiochi Tanaka, de president van Honda Racing, zei tegen een Italiaanse sportkrant dat er al een beslissing is genomen.

“We hebben beslist om de motoren te vervangen. Ik ben er zeker van dat velen ons voorbeeld zullen volgen.”

Tanaka staat gekend als een tegenstander van het nieuwe reglement.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter