De eerste Grote Prijs van het 2004 seizoen was een ontgoocheling voor heel wat fans, Ferrari was het enige team dat erin geslaagd was om een serieuze stap voorwaarts te zetten.
De snelheid die Ferrari voor de dag legde was fenomenaal te noemen, ze reden de concurrentie gewoon op een hoopje, geen enkel team kon in de buurt komen van de rode bolides.

De grootste teleurstelling kwam van het team uit Woking, McLaren ging in Melbourne af als een gieter.
McLaren wist een jaar te verprutsen aan de MP 4/18, een wagen die nooit ingezet werd in een Grote Prijs, bij McLaren ging men gewoon verder bouwen en de MP 4/18 diende als basis voor de MP 4/19.

Op het einde van 2003 kwam McLaren naar buiten met MP 4/19, de eerste wagen van 2004 zag het daglicht.
Bij de eerste testen van de nieuwe McLaren zag het er beloftevol uit voor het team van Ron Dennis, maar in Melbourne moesten de F1 fans toekijken hoe de MP 4/19 geklopt werd.

Bij McLaren weten ze wat hen te doen staat en verleden week ging Pedro de la Rosa weer aan het werk in Valencia, hij moest enkele nieuwe onderdelen testen.
De nieuwe onderdelen die getest werden zullen nu al gebruikt worden in Maleisi�.

McLaren piloot David Coulthard is er van overtuigd dat de werken aan de MP 4/19B al volop aan de gang zijn en dat de wagen in de helft van de Europese Grote Prijzen klaar zal zijn.

David Coulthard:

“Ik verwacht de wagen rond de helft van de Europese Grote Prijzen, we zullen dan belangrijke veranderingen zien.”

Of McLaren deze keer kan zorgen voor een bedreiging is een vraag waar we pas zondag een antwoord op zullen krijgen.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter