koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Autokopen, lenen of leasen of toch contant?

Als je moet lenen om een auto te kopen, ben je natuurlijk duurder uit. De extra maandlasten bestaan dan uit de rente die betaalt moet worden plus de aflossing van de lening. Bij wie je het voordeligste kunt lenen, hangt af van aanbiedingen. De meeste mensen nemen standaard een autolening bij hun bank, maar tegenwoordig zijn er meer aanbieders die soms ook aantrekkelijke tarieven aanbieden voor autofinanciering.

Private lease
Bij private lease huur je een auto voor een vast bedrag per maand waarin, afgezien van de brandstof, alle kosten zijn verwerkt. Twee voordelen: je hoeft geen grote investering te doen en het maandbedrag is inclusief eventuele reparaties, dus geen plotselinge tegenvallers. Per maand ben je ongeveer hetzelfde bedrag kwijt als met een nieuwe auto kopen. Leasen is in ieder geval voordeliger dan een auto kopen met een lening. Al zitten er ook aan private lease nadelen. Je moet extra betalen als je door het afgesproken kilometerplafond gaat en je zit vast aan een afgesproken aantal jaren. Hoe langer de looptijd hoe voordeliger het maandbedrag.
Corona
De autobranche wordt zwaar getroffen door het coronavirus. In april werden 15.373 nieuwe auto’s op kenteken gezet in Nederland, 53 procent minder dan een jaar eerder. In maart daalden de verkopen al met bijna een kwart. Brancheclubs RAI Vereniging en Bovag, die de cijfers bijhouden, wagen zich nog niet aan een nieuwe prognose voor 2020.

Levertijden
Daarbij komt nu dat al bijna twee maanden nauwelijks auto’s worden gemaakt. Omdat veel auto’s op bestelling worden geproduceerd, lopen levertijden op. Meer dan 90 procent van de autofabrieken in Europa legde de productie halverwege maart stil. Een groot deel daarvan is inmiddels weer in bedrijf, hoewel zij volgens de Europese brancheorganisatie ACEA nog lang niet op hun gebruikelijke capaciteit fabriceren. De tweedehandsmarkt wordt tot nu toe minder zwaar getroffen door de coronacrisis, blijkt uit cijfers van Bovag. Landelijk verkochten dealers in april ruim 26 procent minder occasions dan vorig jaar.

Autorijden wordt niet goedkoper in 2020. Een pluspuntje is te ontdekken bij de benzine of dieselpomp. Door een overschot van olie en andere geopolitieke ontwikkelingen is de olieprijs flink gedaald. De olieprijs staat nu lager dan tijdens de kredietcrisis en is op het niveau van 2004.Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.