koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Andy Cowell vertrekt bij Mercedes

Andy Cowell. Die naam zal de meeste fans niet veel zeggen, maar deze man is zeer belangrijk voor het huidige succes van Mercedes.

Sinds 2014 is Cowell eindverantwoordelijke voor de afdeling High Performance Powertrains, die de F1-motoren ontwikkeld. Bij elkaar is de Brit al zestien jaar werkzaam voor het Duitse merk.

Via het persbericht van het Duitse renstal leren wij dat Cowell al in januari zijn besluit had genomen, maar werd er gewacht tot er een adequate vervanger was aangewezen.

Blijkbaar laat Andy Cowell bij zijn vertrek een flink gat achter. Hij krijgt namelijk niet één, maar vier opvolgers.

Hywel Thomas zal de leiding op zich nemen, bijgestaan door Adam Allsopp, Richard Stevens en Ronald Ballhaus in andere belangrijke functies. Zij zullen zich met drie zaken bezig houden: de F1-motoren, de Formule E-motoren en tot slot de aandrijflijn voor de AMG One.

De 51-jarige Cowell heeft er zelf voor gekozen om te vertrekken. Hij geeft als reden op dat hij op zoek is naar een nieuwe uitdaging. Dus daar worden we ook niet veel wijzer van…Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.