Fernando Alonso staat te trappelen van ongeduld op de start van het nieuwe F1-seizoen. Want hij wilt namelijk weten hoe hij ervoor staat t.o.v. zesvoudig wereldkampioen Michael Schumacher. Ondanks het feit dat de kaarten niet voor de volle 100% in Alonso�s voordeel spelen, heeft hij toch de ambitie om Schumacher van de troon te stoten wanneer de Duitser nog steeds voor het Italiaanse steigerende paard rijdt.

“Natuurlijk mag ik niet te hard van stapel lopen, want we weten niet hoeveel onze concurrenten verbeterd zijn,” zei de jonge Spanjaard in The Sunday Times. “Natuurlijk zijn er geruchten, maar geloof me, niemand weet hoe de vork juist aan de steel zit. We moeten allemaal afwachten. En dat maakt me juist ongeduldig! Als we in Australi� zeer competitief zijn, dan weten we dat we een goed seizoen tegemoet gaan, want volgens mij zullen we sterker worden als het seizoen verder vordert.”

 

“Ons doel is om te verbeteren, en als we hierin slagen, dan is het logische gevolg dat we mee zullen strijden voor de titel,” vervolgde Alonso. “Dat betekent dat we elke keer op het podium moeten eindigen of er toch dichtbij moeten staan. En dat is moeilijk, maar het is mogelijk omdat we verder zullen groeien. We plannen nog enkele grote evoluties voor de vierde en zevende race en ook later in het seizoen. Zodus als we in Melbourne sterk staan…”

De concurrentie waar Alonso en Renault het minst over weten zal naar alle waarschijnlijk Ferrari zijn. Zij hebben tijdens deze winter bijna uitsluitend in Itali� getest. Volgens geruchten zou dit zijn omdat de F2004 niet betrouwbaar genoeg zou zijn. Maar Alonso hoopt dat het team uit Maranello in topvorm is bij de eerste race en kijkt al uit om tegen Schumacher te strijden.

“Een rijder die een kampioenschap wint tegen Michael zal meer voldoening hebben dan iemand die het kampioenschap wint in het jaar nadat Michael op pensioen is gegaan,”

verduidelijkte hij.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter