Fernando Alonso is genomineerd voor de prestigieuze Laureus Award, en dat in de cagetorie ‘Nieuwkomer van het voorbije jaar.’ Maar liefst 400 jounalisten uit 73 landen hebben een kort lijstje gemaakt met hun favorieten.

F. Alonso heeft te duchten tegenstanders. Onder andere NBA speler LeBron James, voetbalster Robinho en British Open winnaar Ben Curtis dingen allemaal naar de titel ‘Nieuwkomer van het jaar.’  Vorig jaar ging die prijs naar NBA ster Yao Ming.

In de categorie ‘Wereld’s beste sportman’ zijn o.a. Michael Schumacher genomineerd, maar ook Michael Phelps, Johny Wilkinson, Valention Rossi en Lance Armstrong! Vorig jaar won Michael deze prestigieze titel.

De gegevens die in zijn voordeel kunnen spelen voor Alonso. Hij stond vorig jaar twee maal op pole, reed ��n maal de snelste ronde tijdens een GP en stond vier maal op het podium het voorbije seizoen. Komt daarbij dat hij de GP van Hongarije won waardoor hij de jongste F1 coureur werd die een Grote Prijs won maar ook op pole stond en de snelste ronde reed.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter