Eerder deze week bezocht Christijan Albers de Jordan fabrieken in Silverstone om een stoeltje te schuimen ter voorbereiding van zijn test op 1 december op het circuit van Jerez. Jordan zal daarna nog verder testen in Jerez, de rijders die dan zullen testen zal het team binnenkort bekendmaken.

Eddie Jordan:

” Christijan is snel en een opkomend talent, zoals we dit jaar zagen in het DTM kampioenschap. Met Trust als zowel zijn als onze sponsor volgden we zijn carri�re met interesse, en ik ben blij dat de mogelijkheid om voor ons te testen zich eindelijk voordoet.  “

Christijan Albers:

” Na een spannend DTM-kampioenschap is dit werkelijk een prachtige stap in mijn carri�re. Ik heb een goede verstandhouding met Jordan, maar ben nu pas in de gelegenheid om een stoeltje te schuimen. Dit komt omdat ik lange tijd in de running was om de DTM-titel binnen te halen en ik wilde me op dat moment 200% procent concentreren op de Deutsche Tourenwagen Masters. Het was op dat moment niet fair naar mijn werkgever toe om tussentijds te gaan testen voor Jordan.

Ik heb maandag en dinsdag intensief met alle monteurs van Jordan gesproken. We hebben op de eerste dag de hele auto onder de loep genomen en ze hebben hem voor mij op de juiste maten afgesteld.  Tevens hebben ze verteld wat de bedoeling is van de test in Spanje. Ik zal zeker weer moeten wennen dat ik met een Formule 1-bolide links moet remmen, want in de een DTM-auto moet je rechts remmen. Het team zal zich tijdens de test vooral gaan concentreren op mijn ground speed, waarbij je meteen op snelheid moet zijn in de auto. Dit zullen ze vervolgens gaan vergelijken met andere testrijders van Jordan die op het circuit aanwezig zijn. Ondanks dat ik enkele jaren geleden voor het laatst in een F1-bolide heb getest ben ik er mentaal en fysiek helemaal klaar voor! “

f1jordan.com/christijan.com

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter