Christijan tijdens de wintertestsChristijan Albers was de eerste F1 rijder die voet aan land zette in Melbourne. De Minardi rookie en Playstation fan trok meteen naar Albert Park om er zich voor te bereiden op de GP van Australi�, die over iets meer dan 1 week zal plaats vinden.

De Nederlander zei dat geen enkel computerspelletje hem kan voorbereiden voor een rondje op het circuit. Daarom wandelde hij even rond in Albert Park. Hij plant trouwens nog meer research voor hij volgende vrijdag voor het eerst een rondje zal maken in een F1 wagen in Melbourne.

“Ik heb het al geprobeerd op de Playstation, maar ik moet zeggen dat toen ik rondwandelde het niet echt op het spelletje trok. Het is geweldig om het circuit van dichtbij te bekijken. Het lijkt zo breed op televisie, maar wanneer je rondgaat denk je dat het veel smaller is.”

“Ik plan van nog eens rond te gaan in een normale wagen. Daarna ga ik nog eens wandelen. Het belangrijkste is dat je weet waar je naartoe moet, links of rechts.”

“Je hebt namelijk niet zoveel rondjes tijdens de vrije trainingen, en je moet op de motor letten.”

“En dan is er natuurlijk ook nog de blik op het circuit. Je ziet het water in het midden, en het is zo mooi en proper. Ik kijk erg uit naar straatraces.”

Albers reed vorig jaar nog rond in de DTM reeks, en had er zelfs de steun van Mercedes. Het is de afgelopen jaren wel vaker voorgevallen dat een rijder Minardi in het midden van het seizoen “verlaat”. Is hij er wel zeker van dat hij het een heel seizoen kan volhouden?

“Natuurlijk! Anders had ik een plek in de DTM met fabrieksteun niet opgegeven.”

“We hebben nu beslist om dit jaar F1 te rijden, en we zien wel wat er in 2006 gebeurt.”

“Mijn doel is om consistent te zijn en op te vallen bij een topteam.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter