Het gaat Christijan Albers niet slecht op dit moment. Op 1 december een test met de Jordan in Jerez, misschien een test bij Minardi komende week �n een nieuwe geldschieter, in de vorm van de Nederlandse bank ABN Amro, dat schrijft de Nederlandse krant Algemeen Dagblad in zijn weekendeditie.

Zijn manager Varossieu liet weten dat Paul Stoddart gevraagd had om stand-by te blijven om te kunnen testen. Bovendien is de financi�le injectie van ABN Amro naar eigen zeggen genoeg om volgend seizoen op de grid te kunnen staan, hetzij in een Jordan, hetzij in een Minardi. ABN Amro wil niet als sponsor overomen, maar wil Albers wel als uithangbord gebruiken en compenseert dat met een zak vol Euro’s.

Langs de andere kant bestaat er een mogelijkheid dat Trust afhaakt voor komend seizoen. Het Nederlandse bedrijf heeft tot het seizoen 2006 een exclusiviteitscontract met die andere Nederlandse coureur, Jos Verstappen. Het kamp van Verstappen eist naleving van de afspraak, wat inhoudt dat Trust zich genoodzaakt zou zien om Albers niet in de Formule 1 te sponsoren.

Lodewijk Varossieu:

” We weten niet of Trust wel kan sponsoren. Kan dat niet, dan kunnen we dankzij de bank in elk geval het budget garanderen. Bovendien zijn er gelukkig meer sponsors bij het Formule 1-avontuur betrokken.  “

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter