Het begint er stilaan naar uit te zien dat we wederom een aanpassing aan de kwalificaties mogen verwachten. Na de GP van Australi� werd het duidelijk dat niet iedereen opgezet is met de nieuwe vorm van kwalificeren. Gezien de sessie nu langer duurt dan een race is dat best te begrijpen.

 

Enkele klachten:

Niki Lauda:

“Dit was het ergste dat ik ooit zag! Ik vraag me af hoe intelligente personen zulke dingen kunnen bedenken.”

M. Schumacher:

“Ik begon me zelfs te vervelen en te hopen dat er iets gebeuren zou…”

Flavio Briatore:

“Het was stom voor ons en het was stom voor de toeschouwers. Het was dan ook nog eens veel te lang om te bekijken op televisie. We moeten dringend samenkomen en dit bespreken. Als we allemaal aan dezelfde kant gaan staan kan er heel snel iets veranderen. Enkel de dommerikken veranderen nooit van gedacht.”

David Richards:

“We kunnen beter deze kwalificaties vervangen door een periode van 30 minuten waarin alle wagens op hetzelfde moment naar buiten gaan om de startgrid te bepalen. Hierdoor krijg je veel meer actie en moeten piloten wel wat meer risico’s nemen.”

Bernie Ecclestone:

“Ik zou liever een terugkeer zien naar de pre-2003 kwalificatie. Toen konden alle piloten 4 runs doen binnen een uur.”

Rubens Barrichello:

“Om eerlijk te zijn, het is niet nodig om snel te gaan in de eerste sessie. Ik zou veel liever op vrijdag dat eerste rondje rijden, dat stond me meer aan. Nu moest ik als eerste uit in de eerste sessie en was de baan erg stoffig, niet nodig dus om voluit te gaan. Ik kon mezelf ook niet volledig opladen om een snelle tijd neer te zetten.”

Juan Pablo Montoya:

“Het is niet gemakkelijk om buiten te komen in de eerste sessie. Je zou te hard kunnen gaan, de wagen beschadigen en ineens 10 plaatsen naar achteren gestuurd worden. Het risico ligt op die manier veel te hoog. Als gevolg zie je veel piloten gewoon wat over de piste ‘cruisen’ in het eerste gedeelte”

Jarno Trulli:

“Dit nieuwe systeem is gewoon een grap!”

De kritiek begint toe te nemen, benieuwd of we ons in Maleisi� al aan iets nieuw mogen verwachten.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter