Alle bevindingen die de teams vandaag hebben goedgekeurd worden gebundeld en komen voor in de FIA Motorsport Raad van 30 juni. Als ze er allemaal door komen, dan wordt de GPWC overbodig volgens Mosley. “Naast extra inkomsten (hoger percentage) die de teams gaan krijgen zijn er ook andere tegemoetkomingen gedaan. Alle redenen die de constructeurs/fabrikanten hadden om uit de F1 te stappen zijn nu terug te vinden in de Formule 1. Er is geen reden van bestaan meer van de GPWC.”

Dit kan dus pas bevestigd worden eind juni.

Voorlopig kijken we echter nog met argusogen uit naar het commentaar van BMW en van Ferrari omdat zij als hun doelstellingen niet weergegeven werden in de onderhandelingen ze uit de Formule 1 en zelfs ook de GPWC zouden stappen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter