koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Rusland: “Добро пожаловать в Россию”

De wereld van de Formule 1 zat de laatste tijd in een negatieve flow, welk met de crash van Jules Bianchi een dieptepunt kende. Ditmaal zocht de sport de controverse op; De eerste moderne Grand Prix van Rusland in Sochi.

In Singapore ging het nog over het plan om met drie auto’s per topteam te laten rijden en het voorgenomen verbod op rijdersinstructies via de boordradio, wat later werd afgezwakt.

In Japan was het weer eens raak, want Vettel kondigde zijn vertrek bij Red Bull Racing aan. Fernando Alonso werd meteen van zijn power op de rijdersmarkt berooft. Ron Dennis kan zijn prijs nu fors verlagen en eisen dat Alonso voor twee jaar tekent, want een andere optie heeft de Spaanse wereldkampioen van 2005 en 2006 eigenlijk niet.

Na Japan ging het vooral over Jules Bianchi, diffuse axonale beschadiging, gele vlaggen, ‘slow zones’, safetycar-procedures en keerde de roep om een koepel weer terug.

Intussen liet Marussia haar reservecoureur nog maar een keer wachten. Men vond het ongepast om haar stercoureur binnen een week te vervangen. Dus moet Alexander Rossi drie weken wachten op zijn debuut, maat dan rijdt hij wel meteen zijn thuis-Grand Prix.

Wie wel een debuutje mocht maken, was de Rus Sirotkin. Voorheen leek het erop dat Sergey de jongste Formule 1-coureur ooit zou worden, maar die eer wordt aan Max Verstappen gelaten. En terecht want ook in de WSR 3.5 kan Sirotkin maar niet overtuigen. Toch lijkt de Rus er zeker van dat hij volgens jaar zich een Formule 1-coureur mag noemen.

Intussen wordt er in Hinwil nog altijd gewacht op de verlossende roebels.

Wie de roebels echt had laten rollen was president/premier/dictator Vladimir Poetin, doorstrepen wat u niet van toepassing lijkt.

Vooraf schrokken veel fans op van het bericht dat de uitzending wel eens kon worden gestaakt, indien er onwelgevallige beelden te zien zouden zijn, van bijvoorbeeld een protest of iets dergelijks. Gelukkig bleek Poetin verlaat te zijn? Ik heb de race op een te klein scherm [wel via de BBC] moeten volgen, maar pas in de laatste 15 ronden kwamen Poetin en Ecclestone nadrukkelijk in beeld.

De Formule 1 is eerder in obscure landen geweest, maar ik kon het mij niet eerder herinneren dat een politiek leider zo nadrukkelijk in beeld werd gebracht nog tijdens de race.

Het moet de oude baas van de sport goed hebben gedaan, om te zien dat Poetin kennelijk een bewonderaar van hem is. Bernie Ecclestone staat er al jaren om bekend zich in een witte hemd te kleden. Poetin deed dat ook maar even, tot ‘verheuging’ van de bejaarde Brit die binnenkort de gezegende leeftijd van 84 jaar zal bereiken.

Gezegend voor hem, niet voor de echte fans van de sport…

Laten we van team tot team bekijken hoe ze het deden in Rusland:

Mercedes:
Lewis Hamilton [P1] had de pole al te pakken en ging goed van start. Toch wist zijn teamgenoot zijn W05 naast hem te positioneren voor bocht 2. Dat bleek te hoog gegrepen voor Nico Rosberg [P2] die meteen zijn banden vierkant remde.

Nico Rosberg ging de pit binnen voor de harde band, en vocht zich terug naar een P2. Hamilton had nu eens een weekeinde waar hij van droomde: Eentje zonder ook maar een probleem. Het spannendste wat de Brit overkwam was een geblokkeerd wiel in de eindfase.

Geen zorgen voor Lewis die verklaarde dat hij vanaf een aantal rondes na de start, niet meer hoefde te pushen. Beide coureurs waren ook blij met het winnen van het kampioenschap voor de teams c.q. constructeurs. Mercedes kan niet meer worden achterhaald door de concurrentie.

Betekend dat dat Lewis en Nico weer voluit mogen vechten om het WK?

Red Bull:
Vettel [P8] kon in bij de start en de eerste fase nog meekomen, maar daarna traden de problemen uit de VT’s weer op. Een onrustige auto bij het aanremmen, waardoor de Duitser onvoldoende snelheid kon meenemen in de bocht.

Voor Ricciardo [P7] startte voorzichtig en verloor daardoor plekken. Ging vroeg naar binnen vanwege het rubber dat snel slechter werd. Op de harde band ging het beter, maar Alonso was onbereikbaar.

Ferrari:
Kimi Räikkönen[P9] werd bij de start weggedrukt door Vergne waarbij de muur wel erg dichtbij kwam. De auto gedroeg zich wel goed, doch was er weer een ander probleem in de vorm van te weinig vermogen. Daardoor verloor de Fin op de rechte stukken telkens terrein om de mensen voor hem.

Fernando Alonso [P6] lijkt het allemaal wel te geloven. De Spanjaard zei zich te richten op de derde plaats bij de constructeurs, maar dat klinkt nogal raar uit de mond van iemand die altijd voor het WDC gaat.

Beide coureurs het ‘genoegen’ om een Made in China-pitstop te ervaren: Tot twee keer toe viel de auto van de voorste krikpunt. Volgende keer gewoon ‘Made in Italia’?

McLaren:
Jenson Button [P4] zei dat hij de hele race op de harde band had kunnen rijden. Maar de Brit is niet voor niets de ‘bandenfluisteraar’! Jenson had even een angstig momentje met Fernando bij de start, maar daarna reed hij lang in zijn eentje rond.

Kevin Magnussen [P5] mag na een puntloos Japan weer tellen. Het is allemaal gunstig voor het team dat met Force India in een strijd is verwikkeld. Kevin zal wel de komende races moeten scoren, want het lijkt er nu op dat het niet Button is die zal moeten verdwijnen als Alonso terugkeert…

Williams:
Valtteri Bottas [P3] scoorde zijn vijfde podium van het seizoen. De Fin blijft zich ontwikkelen en kan dipjes snel omzetten in stijgingen. De vraag is alleen; Moet hij naar een ander team als Valtteri Bottas zijn eerste Grand Prix wilt winnen?

Felipe Massa [P11] ging al heel vroeg naar binnen. De Braziliaan had een chaotische start, maar besloot meteen een hele lange stint te rijden. Echt aanzetten bij Perez durfde Massa niet vanwege Canada dit jaar? Massa verklaarde dat de Force India voor hem een te hoge top had, om hem te verschalken.

Toro Rosso:
Daniil Kvyat [P14] en Jean-Eric Vergne [P13] hebben een vreselijk frustrerende race achter de rug. Doordat Toro Rosso op een goedkope manier de aandacht op zich wilde richten, hadden ze beide coureurs met een ‘low-downforce’-setup de baan op gestuurd.

Leuk en of dat Kvyat zich vóór beide Red Bulls kwalificeerde. Maar de punten worden na de race verdeeld, en dat konden ze vergeten. Door de lage downforce gleed de auto alle kanten op en raakten de banden oververhit.

Vergen moest brandstof sparen, dus van vechten was al gauw geen sprake meer.

Force India:
Sergio Perez [P10] behaalde een nipte punt in Japan en in Rusland ging het niet veel beter. De Mexicaan laat wel zien dat er nog veel potentie in de auto zit. Sergio raakte tegen het einde van de race nog wel in paniek: Hij leek brandstof te kort te komen, terwijl Felipe Massa op hem aan het jagen was. Gelukkig leek Massa ook een issue te hebben, dus kon men weer een puntje erbij schrijven.

Nico Hülkenberg daartegen presteert steeds minder. Het doet zijn reputatie van toptalent geen goed, om op P12 over de meet te komen terwijl je teamgenoot met een zeer krappe benzineafstelling als nog een punt binnensleept.

De ‘Hulk’ klaagde over onbalans, gebrek aan rechtelijn-snelheid….Tja, wat niet? Maar het begint meer en meer als een smoes te klinken. Zeker omdat Massa niet voorbij kwam aan Perez vanwege zijn…rechtelijn-snelheid.

Lotus:
Pastor Maldonado [P18] en Romain Grosjean [P17] reden net als in Japan naar de plekken die ze voor de rest van het seizoen niet meer zullen ontvluchten. Grosjean tikte Sutil aan en kreeg daarvoor een straf. Maldonado kon de gehele weekeinde maar geen grip vinden.

Sauber:
Adrian Sutil [P16] zat nog met zijn gedachten in Japan. De Duitser stond er immers met zijn neus bovenop, toen Jules Bianchi tegen de JCB klapte. Maar Sutil vermande zich en nam een risico om op de medium band te starten, hopend op een safetycar. Dat bleek geen succes omdat de grip niet optimaal bleek en een safetycar uitbleef.

Esteban Gutierrez [P15] reed opnieuw op een positie dat punten zou kunnen opleveren. Zo lijkt het erop dat de lichtgewicht Sauber een punt gaat bezorgen? De Mexicaan heeft nog drie races om de wereld te overtuigen van zijn kunnen.

Caterham:
Kamui Kobayashi eindigde met een DNF, omdat zijn achterremmen aan het oververhitten waren. Waarom dan niet de rijders gewaarschuwd? Kobayashi merkte ook niet van mindere remmen, en ook na het binnenroepen werd hem niets verteld. Dat liet de Japanner ook weten tegenover de media. Later verklaarde Kamui dat na analyse was gebleken dat de achterremmen slechter werden…Maar wie gelooft dat?

Teamgenoot Markus Ericcsson [P19] gaat opeens als een speer. Daar begrijp ik niets van, want de Zweed bleek eerder zelfs te langzaam voor een matige Merhi uit de WSR3.5 en een WEC-coureur van in de dertig. Opeens is Markus een halve seconde sneller, wat betekent dat hij nu een volle seconde heeft gevonden terwijl hij niet significant anders is gaan rijden?!

Marussia:
Max Chilton sloot met een DNF een moeilijke periode af. De nasleep van Japan speelde bij iedereen in het team nog flink na. Reservecoureur Alexander Rossi werd niet ingezet als vervanger van Bianchi, doch verwacht men dat de Amerikaan wel zal rijden in eigen land over drie weken.

Max vond de auto linksvoor niet echt lekker aanvoelen. In de pit werd het euvel niet snel duidelijk, waarna de enige Marussia uit de race werd gehaald.

F1 nieuws

GP Pits Magazine
.