koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Preview: Grand Prix van Mexico

De Grand Prix van de VS is nog maar net gepasseerd, of we mogen alweer zuidwaarts trekken richting Mexico voor de op twee na laatste grand prix van het jaar. Mercedes mag dan al de constructeur titel op zak hebben, voor de rijderstitel is het nog niet beslist. Met 66 punten voorsprong moeten er al hele gekke dingen gebeuren wil Hamilton geen wereldkampioen worden, maar een gekend Amerikaans gezegde stelt dat “It ain’t over till the fat lady sings!” Vettel zal nog wel hopen op een mirakel, maar zal stilaan ook beseffen dat een vijfde titel er (nog) niet komt.

De kans dat Hamilton de titel niet pakt in Mexico is dan ook redelijk klein. De Mercedes motor kan zijn gang volop gaan op de lange rechte stukken en hoge hoogte en Hamilton en Rosberg domineerden vorig jaar de Grand Prix. Hamilton mag ook zestien punten prijsgeven ten opzichte van Vettel, wat betekent dat de Brit sowieso kampioen is als hij ten minste vijfde wordt, een makkie zonder problemen voor Mercedes.

Thuisrijder Sergio Perez wil zich uiteraard bewijzen voor eigen volk. Force India vestigt zich steeds vaker als een vaste waarde in de top acht en met een Mercedes motor achterin zou ook deze Grand Prix de roze wagens goed moeten liggen. De Mexicaan zal zijn tiende plaats van vorig jaar dan ook aanzienlijk willen verbeteren. Een podium zal zonder problemen voor Mercedes, Red Bull en Ferrari dan wel weer heel moeilijk worden.

Wat we ook kunnen verwachten zijn betrouwbaarheidsproblemen. Vanwege de hoge ligging van het circuit (ca. 2300 meter) is de lucht een stuk ijler, wat de efficiëntie van de verbrandingsmotoren ten slechte komt. Daarnaast is ook de luchtkoeling hierdoor veel minder efficiënt, wat tal van koelingsproblemen kan veroorzaken bij de motoren, versnellingsbak, remmen, etc. Door de verlaagde luchtweerstand op die hoogte zullen de topsnelheden echter wel een pak hoger liggen, met Felipe Massa als perfecte voorbeeld in 2015. De Braziliaan haalde in zijn Williams maar liefst 364 km/u.

Autódromo Hermanos Rodríguez

Het Autódromo Hermanos Rodríguez is een circuit gelegen in Mexico-Stad. Het circuit werd genoemd naar de Mexicaanse broers en Formule 1-coureurs Ricardo en Pedro Rodríguez.

Het Magdalena Mixhuca-circuit, zoals het oorspronkelijk genoemd was, was ongeveer vijf kilometer lang en ligt in een stedelijk sportpark. In de beginjaren waren er vaak problemen met het hobbelige wegdek, dat ervoor zorgde dat vele wagens de finish niet haalden met gebroken ophangingen. Een ander probleem was dus de hoogte, die voor veel oververhittingsproblemen zorgde. Thuisrijder Ricardo Rodríguez verongelukte er in 1962 tijdens de kwalificaties en in 1970 raakte Mexico de Grand Prix kwijt.

De Formule 1 kwam zestien jaar later terug en het circuit was herdoopt in het Circuito Hermanos Ricardo y Pedro Rodriguez. Het werd wel ingekort en was nog 4,438 km lang. Na zeven edities werd de grand prix echter weer van de kalender gehaald voordat het zijn terugkeer maakte in uiteindelijk 2015. Ook NASCAR, Formula E en het WEC houden er nu officiële races.

Jim Clark, Alain Prost en Nigel Mansell wonnen de Mexicaanse grand prix als enige piloten meer dan eenmaal, met twee stuks. Hamilton zal proberen zich aan dit groepje rijders toe te voegen, nadat hij de editie vorig jaar won.

Wat gebeurde er vorig jaar?

Actie was er vorig jaar zeker te beleven en de eerste controverse kwam meteen toen zowel Hamilton als Rosberg respectievelijk de eerste en tweede bocht afsneden nadat beiden zich verremenden. De stewards lieten deze acties onbestraft, ook al zat Max Verstappen eigenlijk in een positie om de Duitser net te passeren. Tijdens de race liepen de Mercedessen nagenoeg onbedreigd weg van de rest, maar in het middenveld was het interessanter. Felipe Massa maakte zich niet zo populair bij verschillende collega’s. Zijn Williams was in rechte lijn zo snel dat bijna niemand er voorbij kon komen. Vraag het maar aan Sergio Perez, die maar liefst 44 ronden klem zat achter de Braziliaan. Op het einde van de race werd het helemaal spannend toen Sebastian Vettel, op betere banden, het gat naar Max Verstappen kon dichtrijden. Einde rechte lijn blokkeerde Verstappen zijn wielen en sneed hij de chicane af om Vettel achter zich te houden. De Duitser was furieus en kreeg mede door dat manoeuvre Ricciardo op zijn bumper, die meteen een aanval plaatste. Vettel pareerde die aanval op een illegale manier en kreeg een tijdstraf, maar ook Verstappen kreeg er één, waardoor Ricciardo, de vijfde die over de finishlijn ging, toch nog derde werd, terwijl Hamilton de race won.

Hier een kort overzicht van de Grand Prix van vorig jaar:

Het weer

Het weekend start warm en zonnig op vrijdag met temperaturen tot 24 graden, ideale weersomstandigheden dus voor de teams om comfortabel naar een afstelling te zoeken, mede omdat er maar een zwakke zuidenwind staat. Op zaterdag wordt het dan een paar graden frisser en zal ook de zon zich regelmatige verschuilen achter een dik wolkendek, met zo’n 10 procent kans op regen, met hetzelfde verhaal voor zondag.

Timing (Nederlandse/Belgische tijd)

Vrijdag 27 oktober:
Vrije training 1: 17:00-18:30
Vrije training 2: 21:00-22:30

Zaterdag 28 oktober:
Vrije training 3: 17:00-18:00
Kwalificatie: 20:00-21:00

Zondag 29 oktober:
Race: 20:00

F1 nieuws

GP Pits Magazine
.