koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Preview Grand Prix van Japan 2017

Zondag 07:00 uur. De croissants staan naast de sushi Unagi.
Voor saké is het nog iets te vroeg maar thee doet het altijd goed bij ’t ontbijt.
We gaan staan voor de start. De lichten gaan uit en daar gaan ze richting bocht 1. Wordt het weer zo spannend als zo vaak op Suzuka?

Suzuka is een van de meest uitdagende circuits van het jaar.
Een unieke baan ook, door het viaduct, de baan kruist zichzelf.
De grote uitdaging voor de rijder -en de kwaliteit van de auto ook- zit hem in de combinatie van de bochten 12, 13, 14 en 15. Uitkomen Hairpin (11) begint het al, zoveel mogelijk snelheid meenemen in de ‘sling’ 200R (12), een lange doordraaier naar rechts waar de auto’s met ruim 300 km/u uitkomen.
Als je daar dan verkeerd uitkomt mis je snelheid in de gehele bochtencombinatie tot aan de chicane voor start/finish…
Dan gaan we vol in de remmen voor Spoon Curve (13, 14) een relatief korte draaier die we uitkomen naar Back Straight met zo’n 200 km/u.

Op de Back Straight uiteraard vol gas tot 320 km/u om dan de baan onder je te zien wegschieten (de fly-over) en 130R te nemen zonder je voet van de plaat te halen.

Maar je wilt wel gas lossen. Dat moet met 300 plus kilometers per uur een sensationeel gevoel zijn. Je voet die omhoog wil maar naar beneden moet blijven.
Om dan volledig de ankers uit te gooien voor de chicane (17, Casio Triangle), van 320 km/u naar 90 km/u in een seconde. Da’s een keertje leuk, maar 53 keer achter elkaar?

Het Kampioenschap

Sebastian Vettel heeft het initiatief uit handen gegeven aan Lewis Hamilton. Die laatste staat inmiddels met 281 WK punten ruim voor op Seb. Hij volgt op 34 punten met 247 opgetekend op de Drivers Standings. Bottas volgt als derde met 222 punten.

Dat gezegd hebbende zagen we afgelopen zondag in Maleisië hoe Lewis op zijn beurt in die race weer het initiatief volledig uit zijn handen zag glippen in de vierde ronde, toen Max Verstappen hem binnendoor voorbijschoot en vervolgens de race volledig naar diens hand zette. Is de Mercedes dan ineens zo slecht? Is Red Bull ineens uit de problemen?

Max Verstappen
De vele nieuwe fans die vooral naar en voor Verstappen kijken, moeten zich voorbereiden op de kans dat Mercedes en Ferrari zich dit weekend herstellen, dat er weer pech op de loer ligt voor hun “Max” en dat het niet allemaal hosanna wordt. Want dat hoort bij deze allermooiste sport ter wereld. De rijder, zijn team, de auto met alles erin, erop en eraan bepalen mede het resultaat.

Wat Max Verstappen wel heeft bewezen laatste zondag is dit: Hij wint iedere race waarin zijn auto optimaal presteert en zijn team geen fouten maakt in strategie en pitstop. Verstappen heeft de wereld laten zien dat hij wint, fair and square als er niets misgaat en hij een gewoon goede auto heeft. Ook als hij grieperig is.

F1 nieuws

GP Pits Magazine
.