koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Preview: Grand Prix van de Verenigde Staten

Van ‘vroeg op’ naar ‘lekker lui in bed blijven’. Na de Aziatische krakers gaat de Formule 1 de halve wereldbol over om neer te strijken in de Verenigde Staten van Amerika en Mexico.

Circuits Of The America’s oftewel COTA. Het is een circuit waarover gemengde gevoelens bestaan onder de fans.

COTA
COTA heeft elementen van andere circuits op de F1-kalender, zoals bijvoorbeeld Silverstone, maar het heeft ook haar eigen unieke karakteristieken. Het is korter en sneller dan andere circuits met een vergelijkbare lay-out.

Architect Hermann Tilke heeft zich bij het ontwerp duidelijk laten inspireren door Hockenheim, Suzuka en Istanbul Park.

De eerste bocht is een echte uitdaging voor de heren coureurs. Je kunt er bergopwaarts laat remmen, maar het is dan lastig de apex te raken omdat het een blinde bocht is.

Verder zijn er de S-bochten die ik in het F1-game van Codemasters nooit echt vlot onder de knie krijg.

Hamilton vs Vettel
Het seizoen verloopt sinds de zomer vlotjes voor Lewis Hamilton ondanks problemen met de Mercedes AMG F1 W08, waarvan de oorzaak in het ontwerp van de auto moet worden gezocht.

De W08 heeft een forse wielbasis welk zelfs 200 millimeter slecht met de RB13.

Toch heeft kopman Hamilton een goede kans op de titel. Temeer omdat Ferrari sinds Singapore op verschillende gebieden steken liet vallen.

Grootste slachtoffer van deze ‘Italiaanse slag’ is de Duitser Sebastian Vettel. Drie raceweekends vol tegenslagen zorgde voor een achterstand van 59 punten in de WK-stand.

Hamilton doet het er verstandig aan om goed te kijken naar hoe Nico Rosberg het vorig jaar deed. De Brit gaf in ieder geval aan, geen onnodige risico’s te zullen nemen.

Lewis moet winnen in Austin, dan heeft hij een goed vooruitzicht met nog maar 75 punten te verdelen.

Maar als Ferrari weer een zeperd aflevert aan de voeten van ‘Seb’, dan is het seizoen meteen gedaan. Vettel moet minimaal P6 pakken op in de race voor de titel te blijven.

Max Verstappen kruipt in hoofden Vettel en Hamilton
Dat is een gegeven waar Max Verstappen blij van wordt. De Nederlander wist in Maleisië dat de eerste Mercedes reed voor het kampioenschap en waagde een inhaalpoging, welk leidde tot zijn tweede overwinning.

Op Suzuka was het andersom, maar er zat slechts 1,2 seconde tussen de twee coureurs. Hamilton moet dus ook Max in de gaten houden. Maar ook Sebastian Vettel moet dat doen, wat de Duitser noopte tot een al te drieste blokkeerpoging in Singapore.

Red Bull vergeet jou niet
Nieuw-Zeelander Brendon Hartley zat vijf jaar geleden voor het laatst in een Formule 1-wagen. Dankzij zijn prestaties in het World Endurance Championship heeft de Red Bull-leiding blijkbaar alsnog voldoende vertrouwen in hem.

Hartley vervangt Pierre Gasly, die in Japan de afsluitende race van de Super Formula gaat rijden. Dit omdat Honda de titel niet aan aartsrivaal Toyota wil laten.

Vorig jaar
Lewis Hamilton wint in Austin. De Mercedes-rijder start van pole en wint de race zonder moeite. Max Verstappen beleeft geen fijne zondag. Door een misverstand komt de Nederlander onverwachts de pits binnen.

Het leidt tot een verlies richting P6, maar even later houdt zijn versnellingsbak ermee op, zodat hij voor de derde keer in het seizoen 2016 uitvalt.

Gok de Pole
Doe mee aan het forumspel ‘gok de pole’. Meld je gratis aan en laat ons weten welke tijd als pole zal staan aan het einde van de zaterdagmiddag!
Meedoen kan hier.

Vrijdag 20 oktober:
Eerste vrije training
17.00-18.30 uur (Nederlandse tijd)

Tweede vrije training
21.00-22.30 uur (Nederlandse tijd)

Zaterdag 21 oktober:
Derde vrije training
18.00-19.00 uur (Nederlandse tijd)

Kwalificatie
23.00-00:00 uur (Nederlandse tijd)

Zondag 22 oktober:
Race
21.00 uur (Nederlandse tijd)

F1 nieuws

GP Pits Magazine
.