koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Preview: 2017 Formula 1 Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix

De zon gaat onder voor wat betreft het Formule 1 seizoen 2017. Letterlijk, want de Grand Prix van Abu Dhabi start in daglicht, en finisht onder kunstlicht. Nog één kans op succes voor de coureurs in 2017, voordat de voorbereidingen op het volgende seizoen alweer beginnen.

Yas Marina Circuit
Het Yas Marina Circuit is sinds 2009 gastheer van de Grand Prix van Abu Dhabi. Het hypermoderne circuit is inmiddels een vaste waarde aan het einde van de Formule 1 kalender. In vijf van de acht verreden edities was het ook de seizoensafsluiter, en ook dit jaar is die eer aan Abu Dhabi. Het land heeft de enige Grand Prix op de kalender dat start bij daglicht, en finisht onder kunstlicht.

Drie keer wist een coureur de wereldtitel te veroveren in Abu Dhabi. In 2010 stelde Sebastian Vettel er zijn eerste wereldtitel veilig. In 2014 versloeg Lewis Hamilton Nico Rosberg voor de titel, en in 2016 was het de omgekeerde volgorde. De editie van 2017 is een zogenaamde ‘dead rubber race’ aangezien het wereldkampioenschap in Mexico al beslist werd.

Lewis Hamilton pakte in 2009 de allereerste pole position in Abu Dhabi. Een ronde onboard bij de toenmalig McLaren coureur.

Spek en bonen
Wie denkt dat de Grand Prix van Abu Dhabi voor spek en bonen wordt verreden heeft het mis. De wereldtitels mogen dan al vergeven zijn, maar achter de titelwinnaars wordt er nog volop gestreden om belangrijke posities, en dus veel prijzengeld.

In het constructeurskampioenschap is vooral de strijd om de zesde positie interessant. Vooralsnog is deze positie voor Toro Rosso met drieënvijftig punten. Renault is met negenenveertig punten echter niet ver weg, en ook Haas F1 zit met zevenenveertig punten nog volop in de strijd om de felbegeerde positie. Het is een uiterst belangrijke strijd voor de teams, want dat ene plekje hoger of lager kan een verschil van vele miljoenen dollars zijn.

Het kampioenschap bij de coureurs is vooral nog spannend rond de tiende positie. Het is een strijd tussen de afzwaaiende Felipe Massa, en zijn ‘rookie’ teamgenoot Lance Stroll. Het verschil tussen beide heren bedraagt twee punten. Ook Nico Hülkenberg ligt hier nog op de loer. ‘Hulk’ is (wanneer Massa en Stroll niet scoren) slechts zeven punten nodig om beide Williams mannen voorbij te steken.

Vrijdag 24 november 2017
10:00 - 11:30 | Eerste vrije training
14:00 - 15:30 | Tweede vrije training

Zaterdag 25 november 2017
11:00 - 12:00 | Derde vrije training
14:00 - 15:00 | Kwalificatie

Zondag 26 november 2017
14:00 | Race (55 ronden)

 

F1 nieuws

GP Pits Magazine
.