Hezemans derde op Spa

Gestart door Martin, 31 juli 2006 - 21:09:50

« vorige - volgende »

Martin

De overwinning was te hoog gegrepen maar toch kunnen de Nederlandse autosportfans terugkijken op een geslaagde 24 uur van Spa. Er finishten Nederlanders op de derde, vierde, vijfde en tiende positie. De beste Nederlandse prestatie kwam op naam van Mike Hezemans.
Met zijn Belgische teamgenoten Kurt Mollekens, Bert Longin en Anthony Kumpen reed hij vrijwel een etmaal lang in de topdrie, maar door een te hoog olieverbruik van hun Corvette bleef een echte aanval op de koppositie uit. Hezemans: "Het ging de eerste uren goed omdat onze motor minder benzine verbruikt en we minder pitstops maakten. Vanaf het zesde uur begon de wagen veel olie te verbruiken. Iedere veertig minuten moest er 8,5 liter olie bij. Dat de motor is blijven lopen is een raadsel."

Eindstand: 1. Van der Poele-Bartels-Bertolini (Bel/Dui/Ita) Maserati MC12 589 ronden, 2. Fässler-Lemeret-Deletraz-Piccini (Zwi/Bel/Fra/Ita) Aston Martin DBR9 op 1.41,452, 3. Hezemans-Kumpen-Longin-Mollekens (Ned/Bel/Bel/Bel) Corvette C6R op 9 ronden, 4. Kox-Enge-Babini-Pescatori (Ned/Tsj/Ita/Ita) Aston Martin DBR9 op 11 ronden, 5. Menten-Belloc-Bornhauser-Bouvy (Ned/Fra/FraBel) Corvette C6R op 24 ronden, 10. J. Bleekemolen-Crevels-Kane (Ned/Ned/GBr) Spyker C8 Spyder GT2 R op 48 ronden.

Bron: De Telegraaf