Sven Nys Belgisch kampioen veldrijden

Gestart door Jasper, 08 januari 2006 - 16:12:12

« vorige - volgende »

Jasper

Sven Nys is voor de vierde keer Belgisch kampioen veldrijden geworden. De wereldkampioen haalde het in Tervuren voor Erwin Vervecken en Bart Wellens.

Kersvers prof Jan Soetens dook verrassend als eerste het Park van Tervuren in. Tom Vannoppen ging mee in het spoor van de 22-jarige renner van Jartazi en schudde hem bij de eerste modderstrook uit het wiel. Soetens, de beloftenkampioen van vorig jaar, zou in de vierde ronde afstappen.

De favorieten lieten niet lang op zich wachten. Na een stuurfoutje van Vannoppen sloten Sven Nys, Bart Wellens, Erwin Vervecken en Sven Vanthourenhout aan. Op het einde van de derde ronde moest Vannoppen de rol lossen, twee ronden later overkwam Vanthourenhout hetzelfde.

Het tempo vooraan stokte en Vanthourenhout kon weer aansluiten. Stilte voor de storm. In de zevende van negen af te leggen ronden schudde Nys stevig aan de boom. De wereldkampioen wipte over de balkjes en trok stevig door op een stekelig klimmetje. Enkel Wellens, die net als de anderen van de fiets moest aan de balkjes, kon het wiel van Nys houden.

BESLISSING IN LAATSTE RONDE

Een test van Nys? Het leidersduo drukte het tempo zodat Vervecken en Vanthourenhout opnieuw konden aanpikken. In de laatste ronde trok Nys alle registers open. De Balenaar wipte weer over de balkjes en reed zonder afstappen het steile klimmetje op. Eerste achtervolger Vervecken slaagde daar niet in en weg was Nys.

De Rabobank-renner finishte met een handvol seconden voorsprong op Vervecken, die zijn Fidea-ploegmaat Wellens naar de derde plaats verwees. Nys' teammakker Vanthouren werd vierde, Tom Vannoppen vijfde. David Willemsens werd tiende en volgt zichzelf op als Belgisch kampioen bij de elite zonder contract.

Bron: Sport.be

razzle_dazzle

Ben geen fan van Nys, maar hij is momenteel gewoon de sterkste. Schitterend hoe hij over die balkskes jumpte.

Supermariobros

Ik heb niet gekeken, maar toch alweer een sterke prestatie van Nys!